Nuh'un Gemisi, Hollanda'da müze oldu

Hollandalı bir müteahhit, gördüğü rüyanın etkisinde kalarak Nuh'un geminin benzerini inşa ederek müze yaptı.

Bilim adamları Nuh'un gemisini arayadursun, Hollandalı müteahhit Johan Huibers, geminin benzerini inşa etmeyi başardı bile. Gördüğü bir rüyada Hollanda'nın sular altında kalmasının korkusu Huibers`e Nuh'un geminin benzerini inşa ettirdi. Maliyeti bir milyon Euro'yu bulan, 12 bin kütükten kesilen kerestelerle tamamının ahşap doğrama olarak inşa edildiği gemi, bugünlerde Hollanda limanlarında demirleyerek, bir müze görüntüsüyle ziyaretçilerin ilgisini üzerine çekiyor.

Şubat ayı ortalarına kadar başkent Amsterdam'da ziyarete açılan gemi 70 metre uzunluğunda, 13.5 metre yüksekliğinde ve 9.5 metre genişliğinde ve 4 kattan oluşuyor. Gemideki bazı bölümlerde, Musa peygamber zamanında altından yapılan buzağı, İsmail Aleyhisselamın kurban edilme anı, İsa Aleyhisselamın çağmağa gerilmesinin canlandırılmış hali dikkat çekti.

İncil'deki bilgilerden yola çıkarak gemiyi inşa eden Johan, aslına uygun olarak her türden hayvandan ikişer tane olmak üzere hayvan heykellerini de uygun yerlere yerleştirdi. Bugünlerde Hollandalı ailelerin çocuklarıyla birlikte ziyaret ettiği gemi seyyar bir müze ve hayvanat bahçesini andırıyor.

Tasarım gemisinde tufanın kopmasının sesli olarak ekranlara getirilmesinin yanı sıra, plazma TV'lerle de olayın tarihçesi konusunda yazılı bilgilerin yer aldığı görüldü. Ayrıca geminin dört bir tarafında bulunan güvenlik kameralarının ve yangına duyarlı cihazların donanımı ise cabası.

Gemiyi gezenler neler söyledi, çocuklar neler biliyor; Elizabeth Berg, kendisinin bir ateist olduğunu ifade eden Elizabeth şöyle konuştu: Olayı İncil'den okuduğum kadarıyla biliyorum. İki çocuğumla bugün ilk olarak buraya geldik ve gemiyi çok ilginç bulduk. Geminin Hollanda genelinde ilgi göreceğine inanıyorum.

Tomas Berg, "Adım Tomas, burada çok hayvanlar gördüm. Çok yağmurlar yağmış, denizler taşmış, insanların çoğu ölmüş azı da bu gemiye binerek kurtulmuş. Bunları okulda öğrendim, burada gördüm."

Hans Bilderdijk, "Çocuğum çok merak etmiş onu getirdim. Bende ilginç şeyler ve canlandırmalar gördüm."

Frans, "Çok kuşlar ölmüşler, insanlar sarhoş olmuşlar ve suda boğulmuşlar, bunları kitaplardan okudum" şeklinde konuştu.

Dünya Bülteni / Haber Merkezi

Kültür-Sanat Haberleri