Merkezi Ankara’da bulunan ve mazlum dünya Müslümanlarına yardım elini uzatmasıyla bilinen Farukiye Vakfı, bu kez Türkiye’den 10 bin Kilometre uzaklıkta ki Moro’ya giderek, hayırseverlerin yapmış olduğu kurban bağışlarını 4 bin yardıma muhtaç aileye ulaştırdı.
Mali, Senegal, Pakistan ve Gine olmak üzere dünyanın birçok ülkesine götürdükleri yardımların ardından, bu yıl da yardım elini Moro’ya uzatarak, ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra direnişte hayatını kaybeden mücahitlerin geride bıraktıkları öksüz ve yetim çocuklara bayram sevincini yaşatarak yüzlerini güldürdü.
Hayırseverlerin yaptıkları Kurban Bağışlarını ihtiyaç sahibi ailelere yerinde ulaştırmak üzere, Moro’ya giden Farukiye Vakfı Yardım Heyeti, Mindanao adası, Marawi şehri, Lanau delsur, Lanau nord bölgelerinde bayram boyunca kestikleri kurban etlerini muhtaç ailelere dağıttı.
BİR MİLLETİN YENİDEN DOĞUŞUNA KATKIDA BULUNMANIN MANEVİ HAZZINI YAŞADIK..
Yardım heyeti içinde yer alarak Moro izlenimlerini anlatan Farukiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Farukiye Vakfı Yardım Gönüllüsü Mehmet Doğan ve Ömer Faruk Ejder, Türkiyeli hayırseverlerin yardımlarıyla, Moro’da bir milletin yeniden doğuşuna katkıda bulunmanın manevi hazzını yaşadıklarını söyledi.
Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) Komutanlarından ve Başkanvekili Âlim Ali Süleyman’ı Buşra Kampı Karargâhında ziyaret ederek, yaşanan barış süreciyle ilgili bilgi aldıklarını kaydeden Farukiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğan, “Ayrıca, bağımsız devlet olmalarının ardından ülkelerine gelerek zaferlerini ve devlet olmalarını ilk kutlayan Vakıflardan biri olmanın da gururunu yaşadık” dedi.
“BEN ANCAK OSMANLI HALİFESİNE İTAAT EDERİM”
Yaptıkları ziyaretlerde MILF mücahitlerinin morallerinin son derece yüksek olduğunu gördüklerini anlatan Doğan, askerlerinin 12 ile 60 yaş arası erkek ve kadınlardan oluştuğunu, her an savaş olacakmış gibi sürekli askeri eğitim yaptıklarını söyledi.
Cuma hutbelerinde halen Osmanlı Halifesi adına hutbelerin okunduğuna şahit olduklarının altını çizen Farukiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Doğan, 1902 yılında ABD komutanı ile Mindanao Sultanı Puntupaşa arasında yaşanan bir diyalogu da burada kendilerine anlattıklarında son derece duygulandıklarını kaydetti. Mindanao Sultanı’nın ABD’ye itaat etmesini isteyen ABD komutanına, “Ben ancak Osmanlı Halifesine itaat ederim” diye tokat gibi bir cevap verdiğini anlattıklarını dile getiren Doğan, Osmanlıya olan o duygu ve bağlılığın, Osmanlının torunlarına yüklediği sorumluluk ve misyonun gereğini yerine getirdiklerini söyledi.
Farukiye Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Farukiye Vakfı Yardım Gönüllüsü Ömer Faruk Ejder ise, bayramdan önce yaptıkları çalışmayla Moro’da tespit edilen yardıma muhtaç ailelere, Kurban bağışlarını ulaştırdıklarını, öksüz ve yetim çocukların yüzlerini güldürdüklerini söyledi. “Bayram boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin evlerinin önünde kesilen kurban etlerini yardım gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak, bayram sevinçlerine ortak olduk" dedi.
HAYIRSEVERLERİMİZE VE YARDIM GÖNÜLLÜSÜ KARDEŞLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ
Ülke sathında ve yurt dışında ayni ve nakdi yardım organizasyonlarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Farukiye Vakfı Başkanı Muzaffer Yalçın, Vakıf olarak Moro’da gerçekleştirilen yardım organizasyonu ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’li hayırseverlerin yardımlarını Moro halkına ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Yalçın, “Moro’da yaşanan insani dram, diğer Müslüman ülkelerinde yaşananlardan farksız. Osmanlının torunları olarak yardım elimizi uzatmamız bizleri olduğu kadar onları da çok mutlu etti. Bundan sonra da yardım seferberliğini aynı aşk ve heyecan içinde sürdürmeye devam edeceğiz. Hayırda ve iyilikte birbirleriyle yarışarak, Kurbanlarını Moro’daki yardıma muhtaç Müslüman kardeşlerine bağışlayan hayırseverlerimize ve meşakkatli yolculukta seferber olan gönüllü heyetimizde yer alan kardeşlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.