Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden dünyaya yayılan 'mavi kapak' toplama kampanyası, 3 yıllık gönüllü çalışmanın ardından Dekan Prof. Dr. Celal Artunç'un talimatıyla sona erdi.
NEDENİ BİLİMSEL ÇALIŞMALARA YÖNELMEKMİŞ
En büyük üzüntüyü kendisinin yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Nurselen Toygar "Dekanımız, her sene kampanyanın bitirilmesini istiyordu, ancak biz halkımızdan gelen istek üzerine kampanyayı devam ettirdik. Fakat 2012 yılında Dekanımız bitirilmesini istedi. Çünkü fakültenin bilimsel haberlerle gündeme gelmesini, adının kapakla anılmasını istemediğini söyledi. Bu kampanya benim çocuğum gibi oldu, Ataşehir Belediyesi’nden aldık, onu yetiştirdik ergenliğe getirdik. Kurumsal olmaktan çıkan bu projenin bitirilmesi en çok beni üzüyor ve içimi acıtıyor. Uykularımı kaçırıyor. Bu proje bizden daha çok halkımızın sahiplendiği bir proje oldu" dedi.
50 ÜLKEDEN KAMPANYAYA YARDIM YAPILIYORDU
Projenin dünyaya yayıldığını belirten Prof. Dr. Nurseli Toygar, 50 dünya ülkesinden proje için kapak geldiğini belirtti. Prof. Dr. Toygar "Umutsuz olduğumuz bir dönemde sevgi birliğimizin devam ettiğini gördük. Çocuklarımız sosyal sorumluluk edindi. Şimdi bana soruyorlar; ’Hocam bu kampanya biterse biz bu kapakları ne yapacağız?’ Çocuklar duyunca ağlamaya başlamış. Bize sağlık raporuyla başvuran bütün engellilere ulaştık ve bunu gururla söylüyorum. Buna ulaşmamızı halkımız sağladı" dedi.
1600 TEKERLEKLİ SANDALYE ALINDI
Projede şu ana kadar 400 ton kapak toplandı, 1600 tekerlekli sandalye dağıtıldı. Projenin dünya rekoru kırdığını ve bunu tescil ettirmek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvuruldu