Mardin'de kavga: 3 ölü, 2 ağır yaralı

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Ahmetli köyünde ikamet eden Saruhan aileleri arasında çıkan kavgada kan aktı.

Edinilen bilgiye göre Derik'e bağlı Ahmetli köyünde tarla sulaması yapan aynı aileden 5 kişi ile akrabalarından 3 kişi arasında sulama meselesinden dolayı tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine ismi henüz belirlenemeyen ve aynı aileden olduğu tespit edilen bir kişi, baba ve oğulların üzerine yanında getirdiği Kaleşnikof marka tüfekle ateş açtı. İlk ateş sonucu baba ve kardeş oldukları bildirilen 5 kişi ağır yaralandı. Yaralılardan 3 kişi Mardin Devlet Hastanesi, 2 kişi de Viranşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Rıdvan Saruhan ve ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi yaşamını yitirdi. Ağır olduğu için Diyarbakır'a sevk edilen Adil Saruhan ise tedavi altına alındı. Durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilen Adil Saruhan'ın iki kurşun yediği öğrenildi. Öte yandan Akrabaları tarafından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne getirilen 2 kişiden baba M.Faysal Saruhan(44)'da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durumu ağır olan H.İbrahim Saruhan ise Şanlıurfa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. İbrahim Saruhan'ın hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Yaşamını yitiren Faysal Saruhan'ın cenazesi vücuduna giren mermi çekirdeğinin bulunamamasından dolayı Viranşehir devlet hastanesinden, otopsinin yapılması için ambulansla Şanlıurfa devlet hastanesine gönderildi. Olayın duyulmasının ardından Viranşehir Devlet Hastanesi'ne akın eden akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Olayla ilgili ilk belirlemelere göre 2 kişi gözaltına alındı.

Yerel Haberleri