İntihar vakalarına ilişkin olarak gerekli önlemleri almak için komisyon kurduklarını ve komisyonun çeşitli önlemler aldığını ifade eden Bulgan, şöyle konuştu: “İntihar vakalarıyla ilgili gerekli tedbirleri almak için ‘İntihar ve Krize Müdahale Komisyonu’ kuruldu. Komisyonda intiharın sebeplerini masaya yatırdık. İntiharla sadece tıbbi olarak değil topyekun, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve medyanın da desteğiyle mücadele edilmesi gerekiyor. İntiharla ilgili olarak toplumsal duyarlılığı artırma çalışmaları yapılması gerekiyor. Bu amaçla intihar için kullanılan belirli yerlerde güvenlik tedbirleri alınacak.
Risk grubu altında bulunan öğrencilere yönelik rehberlik çalışmalarına ağırlık verilecek.’’ Bulgan, dünyada her 3 saniyede 1 kişinin intihar girişiminde bulunduğunu, her yıl yaklaşık 1 milyon kişinin intihar ettiğine dikkati çekti. Türkiye’de son 30 yılda intihar edenlerin sayısının yüzde 300’ün üzerinde artış gösterdiğini dile getiren Bulgan, şöyle devam etti: “Kahramanmaraş’ın intihar oranları, ülkenin diğer illeriyle kıyaslandığında yüksek değil. Kahramanmaraş’ı intiharlarda ön plana çıkaran husus, 2009 ve 2011 yılında 4’er kişinin toplu olarak intihar etmiş olması.’’ Yenişehir Devlet Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Enver Analan ise, televizyondaki dizilerin ve müziklerin intiharları tetiklediğini öne sürdü. İntiharın çok yönlü bir olgu olduğunu dile getiren Analan, (Bu akşam ölürüm) parçası çıktıktan sonra atlama olayları artmıştır. Yine bir dizi karakterlerinden Bihter’in intihar girişiminden sonra intihar oranları Kıbrıs’ta artmıştır. Halk, örnek aldığı kişilerde intiharı gördüğü zaman bunu bir yöntem olarak kabul ediyor ve uyguluyor’’ dedi. Kahramanmaraş’ta nisan ayında toplu intihar girişiminde bulunun 4 kardeşin vefatının üzücü olduğunu ifade eden Analan, “Kahramanmaraş’ta 4 kardeşin intiharının intiharları tetiklediği son derece üzücü bir olayla karşılaştık. Daha önce Batman’da da aynı olaylar yaşandı. Burada intiharlarda çok ciddi bir oran vardı. Mayıs ayında Kahramanmaraş’ta da ciddi bir artış oldu. Mayıs ayındaki artış nisan ayında yaşanan toplu intiharın tetiklediği bir durum olarak görülebilir” dedi.
Beraris, Raden, Rulin ve Sajen kardeşler
Kahramanmaraş’ta, 21 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olay da; Beraris, Raden, Rulin ve Sajen Sağocak adlı kardeşler, bağ evinde farklı odalarda ipe asılı olarak bulunmuştu. Dört kardeşin, bir hafta önce annelerini kaybettikleri, bu yüzden intihar ettikleri belirlenmişti.