Malezya Başbakanı Necip Abdülrezzak ile görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasında vizelerin kaldırılmasına yönelik karar aldıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan ve Malezya Başbakanı Abdülrezzak, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Başbakanlık Merkez Bina'da ortak basın toplantısı düzenledi. Başbakan Erdoğan sağlanan vize mutabakatını şöyle anlattı: "Daha önce bizim aramızda 90 günlük bir vize muafiyeti demeyeyim, sınırlı bir vize muafiyeti söz konusuydu. Ama şimdi aramızda vizelerin kaldırılması kararına vardık. Arkadaşlar çalışmalarını tamamlayacaklar. Böylece bundan böyle vatandaşlarımızın karşılıklı olarak Malezya'ya, Malezya'dan da Türkiye'ye gelme imkânı doğacak. THY'nin Sabiha Gökçen-Kuala Lumpur, Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen arasındaki uçuşlarını karşılıklı olarak başlatalım istiyoruz. Sabiha Gökçen Havaalanı'nın yapımında bir Malezyalı işadamı da ortak. Üç ortaktan birisidir. Böylece uluslararası bir özelliğe Sabiha Gökçen tam anlamıyla kavuşmuş olacaktır."
Savunma sanayii şirketleri ihracat atağına kalktı. Zırhlı araç üreticisi FNSS Savunma Sistemleri AŞ, Malezya ile 600 milyon dolarlık anlaşma yaptı. Buna göre şirket, 257 adet 8x8 zırhlı muharebe aracı (Pars) ihraç edecek. Bu rakam, şu ana kadar savunma sanayiinde bir seferde yapılan en büyük anlaşma özelliğini de taşıyor. Türk savunma sanayii sektörü 2008 yılında 576 milyon dolar, 2009 yılında ise 669 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmişti. Malezya'ya zırhlı araç satışını içeren anlaşma dün, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile Malezya Savunma Bakanı Ahmed Zahid Hamidi'nin katıldığı bir törenle imzalandı. FNNS Genel Müdürü Nail Kurt, daha önce de Suudi Arabistan ile 324 milyon dolarlık bir ihracat sözleşmesi imzaladıklarını ifade etti. Kurt, son ihracat bağlantısı ile savunma sektöründe yan sanayi için de büyük fırsatlar sağlanacağını kaydetti.
Kurt'un verdiği bilgiye göre araçların parçaları Türkiye'de hazırlanacak, montajı ise Malezya'da yapılacak. Araçlar, değişik görevler için 12 farklı konfigürasyonda üretilecek. FNSS'nin yüzde 51'i Nurol Holding'e ait. Türk mühendislerince tasarlanan taktik tekerlekli zırhlı personel taşıyıcı olan Pars, 500-600 beygir gücünde, dizel motorlu, saatte 120 kilometre hız yapabiliyor.