Arzu Martha Bohnhorst Başkaya/Almanya
Magnezyum oranı düşük ilaçlar kullanan alerjik astım hastalarının, magnezyum oranı yüksek ilaçlar kullanan hastalara göre astım rahatsızlığından daha fazla şikâyetçi olunduğu Almanya'da yapılan yeni bir araştırma ile ortaya çıktı.
Almanya\Hannover Akciğer Vakfının (DLS) çok yeni yaptığı araştırma da; madeni değeri yüksek magnezyum kaynaklarından astım hastaları için yararlanabileceği söylenildi, örnek olarak ise magnezyum değeri yüksek maden suyunun astım hastaları için tam bir şifa kaynağı olduğu belirtildi.
Prof. Adrian Gillissen, Almanya\Leipzig´teki Robert-Koch-Kliniği Akciğer Vakfı Başkan Yardımcısı ve Müdürü mineral değeri yüksek maden suyunu astım rahatsızlığı olan hastalar için doğal şifa garantisi diyerek tavsiye etti.
Gıdalardaki magnezyum oranı yapılan araştırmalara göre son 100 yılda magnesyum değeri çok düşmüştür ve günlük magnezyum ihtiyacının sadece gıdalardan sağlanabilmesi olanaksızlaşmıştır. Kişilerin yaş, cinsiyet ve yasayış tarzlarına göre Alman Toplumu 300 ile 600 mg arasında günlük magnezyum alınmasını önerir. Bu magnezyum ihtiyacı maden suyunda bir litrede 100 gram yâda daha fazla olarak belirlenmiştir, maden sularının magnezyum değeri arttıkça litre basına magnezyum ihtiyacının da o kadar rahat karşılanacağı belirtildi. Ayrıca endüstriyel sanayiden geçmemiş bazı doğal gıdalarla magnezyum ihtiyacınızı maden suyunun yanı sıra desteklenebileceğini de belirten Gillisen; örnek olarak bazı kepekli ürünler, fındık ve sebze gibi gıdaları sıraladı.
Alerjik astım hastalarına neden magnezyumun iyi geldiği tam olarak bilinememektedir, fakat magnezyumun astım hastalığına iyi geldiği alerjik reaksiyonları ciddi oranda azalttığı yine Gillisen tarafından bildirilmiştir. Her şekilde bu bilimsel araştırmalar bir kişinin ortalama magnezyum ihtiyacını 300 mg olarak belirtmiştir, ayrıca magnezyum eksikliği olmayan kişilerde ise astım belirtileri görülme oranı daha azdır. Magnezyumun ilginç bir ek tedavi olduğu da böylece kanıtlanmıştır.