Kriz Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Batı’dan gelen askeri müdahale çağrıları, vahim ve ters tepen sonuçlar doğurabilir.” denildi. Libya lideri Muammer Kaddafi’nin çekilmesinde ısrar edip durmanın bir sonuç vermeyeceği savunulan açıklamada, “Uçuşa yasak bölge uygulaması, havaalanlarının bombalanması ya da isyancıların silahlandırılması güç dengesini isyancılardan yana çevirebilir ama rejimi hemen devirmeye yetmez.” ifadelerine yer verildi.
Dış müdahalenin, rejimin propagandasına yardımcı olacağı belirtilen açıklamada, aynı zamanda muhalefetin saflarının da gevşeyeceği ihtimaline dikkat çekildi. Bu süreçte uluslararası toplumun daha fazla müdahil olma ya da ülkedeki çıkmaza seyirci kalma gibi bir ikilem içine itileceği belirtildi.
Batı’nın kararlı müdahalesinin rejimi devirebileceğini kaydeden Kriz Grubu, bunun bedelinin ise hem siyasi hem insani açıdan ağır olabileceği konusunda uyardı. Açıklamada, “Bu krize dahil olmak, buradan çıkmaktan çok daha kolay.” denildi.
Libya’da can kaybının önlenmesi için müzakerelerden daha ağır önlemlerin alınmasının gerekebileceğini vurgulayan Kriz Grubu açıklamasında, “Ama bu aşamaya gelmeden diplomatik seçeneklerin tüketilmesi gerekir. Bu çabalar daha başlamadı bile.” ifadelerine yer verildi.