Küçük kızı son anda kurtardılar

İşte bir ihmal ve bu ihmalin sorumlularına bakan masum iki göz! Eğer beş dakika geç kalınsaydı Alina şimdi yoktu!

Antalya´da bir alışveriş merkezinin otoparkındaki camları kapalı olan minibüste bırakılan ve havasız ve sıcaktan nefes almakta güçlük çeken Rus kızı 2 yaşındaki Alina´yı, çevredekiler aracın camlarını kırarak kurtardı.

Bir alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan 07 MA 845 plakalı minibüsün içinde küçük bir çocuğun ağladığı ve nefes almakta zorlandığı ihbarı, alışveriş merkezi özel güvenliği ile polisi harekete geçirdi. Plakası verilen minibüsün yanına giden güvenlik görevlileri, küçük bir kız çocuğunun içeride kilitli olduğunu gördü.



Aracın siyah camlarının ardından dışarıyı ağlayarak izleyen minik bebeğin ailesinin bulunması için yapılan anonslardan sonuç alınamadı. Bu sırada çocuğun fenalaştığını gören özel güvenlik elemanları, tornavida ile camı açmaya çalıştı. Ancak bunda da başarılı olunamayınca aracın camları kırılarak küçük kız kurtarıldı.



Adının Alina ve 2 yaşında olduğu öğrenilen küçük kız, alışveriş merkezinin Danışma Görevlisi Zeliha Özdem´in kucağında önce bebek parkına, ardından idari ofise götürüldü. 1 saat 15 dakika sonra alışverişten minibüslerine gelen Rus aile, camları kırık araçta çocuklarını göremeyince büyük panik yaşadı.

Çocuğu sakinleştirmeye çalışan Zeliha Özdem, minik Alina´nın annesine gülerek sarılışını görünce gözyaşlarını tutamadı. Bu arada, çocuğu otoparktaki aracın içinde ilk gören ve durumu babasına anlatarak Alina´nın hayatını kurtaranın da 10 yaşındaki Damla Cankurtaran olduğu öğrenildi.

Yerel Haberleri