Korkunç bir cinayet işlendi

TCDD, Hakan Canıdemir cinayetinden sonra tren yollarında ve banliyolarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını iddia etmesine rağmen dün Cankurtaran İstasyonu'nda dehşet bir cinayet işlendi.

Türkiye'nin önde gelen hesap uzmanlarından Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu, cep telefonunu çaldıklarını farkettiği kapkaççıları izlerken Cankurtaran İstasyonu'nda rayların üzerinde öldürüldü.

TANIK YOK, GÜVENLİK GÖREVLİSİ HABERSİZ

TCDD'nin istasyonlarda güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu iddia etmesine rağmen, raylar üzerinde kanlar içinde bulunan Dr. Topalhocaoğlu'nun cinayetine kimse şahit olmadı. Hatta bir güvenlik görevlisi, cinayetin işlendiği yöne doğru birilerini koşarken gördüğünü anlattı ancak polise yeterli bilgi veremedi.

EN PARLAK UZMANLARDAN BİRİYDİ

Bakırköy'den Sirkeci'ye gelirken kapkaççıların katlettiği Topalhacıoğlu, Maliye Bakanlığı Baş hesap uzmanlığı yapıyordu. Türkiye'nin önde gelen hesap uzmanlarından biri olan Dr. Erdoğan Topalhocaoğlu, Hesap Uzmanları Derneği Başkanlığı da yapmıştı.
Georgetown University'de yüksek lisans, İstanbul Üniversitesi'nde doktorasını yapmış olan Dr. Topalhocaoğlu, Boğaziçi ve Işık Üniversitesi'nde ders veriyordu.

68 KUŞAĞI VE MÜLKİYE YASTA

Mülkiyeliler Birliği Üyeliği, Türk Kültür Vakfı, Maliye Hesap Uzmanları Derneği Başkanlığı ve üyeliği bulunan Dr. Topalhocaoğlu, son yolculuğuna gönderilmek üzere memleketi Burdur'a gönderildi. Topalhacıoğlu için Maliye Hesap Uzmanları Derneği önünde yapılan törene 68 Kuşağı'nın önemli isimleri katıldı.

Polisin ilk bulgularına göre Topalhocaoğlu, düşme ya da darp sonucu hayatını kaybetti.

CANIDEMİR SİMGE OLMUŞTU

2004 yılında İstanbul'a gelmek için bindiği Adapazarı Ekspresi'nde, cep telefonunun kapkaççılar tarafından çalınmasına karşı koyması sırasında darp edilerek trenden aşağı atılan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ahmet Hakan Canıdemir hayatını kaybetmişti. 3 zanlı yakalanarak mahkum edilmişti. Cinayetin kamuoyunda büyük tepki doğurmasının ardından TCDD, güvenlik önlemlerini artırmış ve bu tür olayların bir daha yaşanmayacağına dair garanti vermişti. Ancak özellikle banliyöler halen kapkaç ve yankesicilerin cirit attığı mekanların başında geliyor.

Yerel Haberleri