Konya geleceğe sağlam hazırlanıyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, küçük ve günübirlik yatırımlar yerine, sağlam projelere imza atarak, Konya'yı insanlığın ortak kullanımına açacaklarını söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, göreve geldikleri günden beri belli alanlarda küçük ve günübirlik yatırımlar yerine Konya'yı geleceğe sağlam ayaklar üzerinde taşıyacak birçok projeye imza attıklarını belirtti. Akyürek, bu projelerin dünyaca tanınan şehri insanlığın ortak kullanımına açacağını söyledi. Rixos Otel'de düzenlediği bir toplantı ile 4. hizmet yılını değerlendiren Tahir Akyürek, Konya'nın, 9 bin 400 yıllık geçmişinde önemli bir mirası ve geleneği barındıran şehir olduğunu ifade etti. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Faruk Dügen, siyasi parti yöneticileri, Karatay ve Meram Belediye Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazeteciler ve davetliler katıldı.

TARİHE MAL OLMUŞ ŞEHİR

Konya'nın 'tarihe mal olmuş yüce şahsiyetlerle bütünleşmiş bir şehir' olduğunu dile getiren Akyürek, çalışmalarını hep bu bilinçle sürdürdüklerini kaydetti.

Göreve geldikleri günden beri şehre hizmette en önemli sermaye olarak 'sevgiyi kuşandıklarını' belirten Akyürek, 'Geride bıraktığımız dört yıl içinde şehrimizin geleceğini imar ederken, yapmış olduğumuz her hizmetin içini sevgiyle doldurmaya gayret ettik. Faaliyetlerimiz sosyal, kültürel ve fiziki olarak üç ayakta yürüttük. Göreve geldiğimiz günden buyana belli alanlarda küçük ve günübirlik yatırımlar yerine Konya'yı geleceğe sağlam ayaklar üzerinde taşıyacak ve dünyaca tanınan şehrimizi insanlığın ortak kullanımına açacak birçok projeye imza attık' diye konuştu. Akyürek, tüm çalışmalarda güçlü, sağlıklı altyapı ve üst yapı ile kusursuz sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Şehirlerin modern hayata ve gelişen şartlara uyum sağlayabilmesi için ulaşım probleminin çözülmesi gerektiğini kaydeden Akyürek, ulaşımla ilgili sorunu ortadan kaldırmak için 13 köprülü kavşağı Konya'ya kazandırdıklarını hatırlattı. Akyürek, şehir merkezinde ve çevresinde yeni açtıkları yollarla her geçen gün büyüyen ve gelişen Konya'da trafik sorununa çözümler ürettiklerini anlattı.

HER ALANDA YENİLİKLER YAPILDI

Kentsel dönüşüm projeleri ve çevre düzenlemelerine titizlikle devam ettiklerini aktaran Akyürek, şunları kaydetti: 'Kent ormanı gibi halkımızın, aileleriyle rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebileceği birçok yeşil alanı Konya'ya kazandırdık. Farklı alanlarda bünyemize kattığımız itfaiye araçları, karla mücadele araçları, temizlik araçları gibi yeni araç ve cihazlarla halkımızın hayatını kolaylaştırmaya ve kaliteli hizmet üretmeye çalıştık. Halen sosyal, kültürel ve fiziki alanlarda hizmetlerimiz devam ediyor, bundan sonra da devam edecek' Akyürek, halkın da desteğiyle Konya'nın daha güzel yarınları kucaklayacağını ümit ettiği sözlerine ekledi.

Yerel Haberleri