Konya Büyükşehir’den Şoförlere Empati Eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’da bisiklet sürücülerinin trafikte yaşadığı zorlukların daha iyi anlaşılması için otobüs, minibüs ve ağır vasıta şoförlerine empati eğitimi verdi.

550 kilometre ile Türkiye’nin en uzun bisiklet yoluna sahip ve en yoğun bisiklet kullanılan şehri olan Konya’da, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve bisiklet sürücülerinin trafikte daha rahat bisiklet kullanmalarını sağlamak için çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda otobüs, minibüs ve ağır vasıta şoförlerinin kendilerini bisiklet sürücülerinin yerine koymaları ve bisikletlilerin trafikte yaşadığı zorlukları daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği işbirliğinde birlikte empati eğitimleri gerçekleştirdi.

ŞOFÖRLER YÜKSEK SESTEN KORKTU

Verilen eğitimde şoförler, yol kenarındaki aparatlara koyulan bisikletler üzerinde pedal çevirdi. Bu esnada çok yakınlarından hızla geçen araçların yoğun korna seslerine maruz bırakılan şoförler irkilerek, trafikte bir an için kendilerini bisikletlilerin yerine koydu ve bisikletlilerin yaşadıkları zorluğu anladı.

KONYA BİSİKLET YOLU AĞINDA AÇIK ARA ÖNDE

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bisiklet şehri Konya olarak bir taraftan bisiklet altyapısını güçlendirdiklerini belirterek bir taraftan da farkındalık çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Konya’da bugüne kadar 550 kilometre bisiklet yolu inşa edildiğinin altını çizen Başkan Altay, 2023’e kadar 82,5 kilometre daha bisiklet yolu inşa ederek Konya’nın Türkiye’deki açık ara birinciliğini perçinlemek istediklerini dile getirdi.

“BİSİKLETLİ VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Sürücülerin bisiklet kullanıcılarına daha dikkatli davranmaları adına empati eğitimi gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyesi otobüs şoförleri ve ağır vasıta şoförlerinin tamamı bu eğitime katılıyor. Burada amaç trafikte bisiklet kullanıcılarının ne hissettiklerini ağır vasıta şoförlerimizin bizzat yaşayarak öğrenmeleri. Böylece onların trafikte bisiklet sürücülerine daha saygılı davranmalarını arzu ediyoruz. Konya, bir bisiklet şehri ve her gün onlarca, yüzlerce insan bisikleti bir ulaşım aracı olarak kullanıyor. Esnaf Odaları Birliğimiz ve Konya Minibüsçüler Odasıyla birlikte bu projeyi yürütüyoruz. Öncelikli hedefimiz otobüs, ağır vasıta ve minibüs şoförlerinin bu eğitimi alması. İnşallah ilerleyen süreçte Türkiye’de ehliyet alacak herkes bu eğitimden geçer. Çünkü bisikletli vatandaşlarımızın trafikte can güvenliği her şeyden önemli. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Konya’da bisiklet kullanıcıları bu empati eğitiminden sonra çok daha rahat bir şekilde bisiklet kullanmaya devam edecekler.” dedi.

“İNŞALLAH BU EĞİTİMLER TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞIR”

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ise, “Toplu taşıma şoförleri, minibüsçülerimiz, servisçilerimiz, kamyon şoförlerimiz ve taksicilerimiz bisikletlilerin yanından geçerken yapmış oldukları hareketi, aldıkları empati eğitiminde görmüş oluyor. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin başlattığı bu eğitimler Türkiye’de yaygınlaşır. Büyükşehir Belediye Başkanımıza böyle bir projeyi hayata geçirmesinden ve Konya’yı bisiklet şehri haline getirmesinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

DAHA DUYARLI OLACAKLAR

Empati eğitimine katılan şoförler ise, bisiklet kullananların durumunu daha iyi anladıklarını söyleyerek, bundan sonra trafikte bisikletlilere karşı daha dikkatli ve duyarlı olacaklarını ifade ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri