Kene Yüzünden Okul Tatil

Bitlis'in Göroymak ilçesine bağlı Taşüstü köyünde keneler anaokulunu basınca okul iki gün tatil edildi. Samsun'da ise kene ısırması sonucu bir kişi öldü. Keneler yüzünden 6 yılda 95 kişi hayatını kaybetti.

Havaların ısınmasıyla birlikte artan kene vakaları can almaya devam ediyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle tedavi gören Seyit Yalçınkaya (26) öldü. Samsun Tıp Fakültesinde biri acil serviste olmak üzere 14 kişi tedavi oluyor.
Kırım Kongo KAnamalı ateşi hastalığının ilk defa görüldüğü 2002 yılından bu yana ülkemizde 95 kişinin kene ısırması sonucu hayatını kaybetti. Öte yandan Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Taşüstü Köyü İlköğretim Okulu'na bağlı anasınıfı kene baskısından dolayı 2 gün tatil edildi. Okul ilaçlanarak karantinaya alındı. Köylüler kenelerin okulun altındaki ahırdan geldiğini söyledi.

KENE KOVAR TİŞÖRTE İLGİ

Kayseri'de artan kene vakaları üzerine kene ve sivrisinik kovar nano teknolojisi ile üretilmiş tişörtler satışa çıkarıldı. Haşere savar şort ,eşofman altı ve bermuda gibi ürün çeşitlerinin de bulunduğunu belirten Hakkoymaz fiyatların 20 ile 25 YTL arasında değiştiğini söyledi.

Yerel Haberleri