Katliam gibi kaza

Gaziantep'te yağmur ve hatalı sollama kazaya yol açtı.

Gaziantep, dün aynı saatlerde meydana gelen iki feci kazayla sarsıldı. Gaziantep-Nizip E-90 Karayolu'nun 25. kilometresinde, içinde çeyiz almaya gidenleri taşıyan Mehmet Ali Zorkuşçu'nun kullandığı 63 LP 019 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Hasan Doğan idaresindeki 27 J 0786 plakalı minibüs ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler Mehmet Ali Zorkuşçu ve Hasan Doğan ile Ali Çakmak, Ahmet Doğan ve Bülent Ayna hayatını kaybetti. Yaralanan 10 kişi ise Gaziantep ve Nizip'teki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
KAFA KAFAYA ÇARPIŞTILAR

Aynı saatlerde İstanbul'dan Diyarbakır'a seyir halindeki 21 FS 995 plakalı yolcu otobüsü ile karşı yönden gelen Fevzi Delen yönetimindeki 27 K 6145 plakalı minibüs, Nizip-Birecik E-90 Karayolu'nun 12. kilometresinde çarpıştı. Kazada minibüs ortadan ikiye bölünürken, otobüs şarampole uçtu. Kazada Fevzi Delen, Şahin Delen ve Mehmet Yılmazsoy ile birlikte 9 kişi olay yerinde can verdi. Yaralanan 17 kişi ise Gaziantep, Birecik ve Nizip'teki hastanelerine kaldırıldı.

YAĞIŞ VE HATALI SOLLAMA

Kazalara sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan yağış ve hatalı sollamanın yol açtığı öne sürüldü. Bu arada, yaralılardan Habip Sever'in Şırnak'ta askerlik yaptığı, Ayhan Yalçınsoy'un Diyarbakır'da astsubay olduğu, Hasan Çınarlı'nın ise Gaffar Okkan Polis Okulu öğrencisi olduğu bildirildi.

Yerel Haberleri