Hürriyet'ten İsmail Er, kaynağını Gençilk ve Spor Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde Bakan Suat Kılıç'ın iki takımın başkanlarını uzlaşmak için masaya oturtacağını kaydetti.
İlgili habere göre Bakan Kılıç GSGM'nin TT Arena üzerindeki haklarına dayanarak devreye girdi. Beşiktaş'ın Arena'da oynaması ile ilgili çarşamba günü yapılacak toplantıda, başkanların el sıkışmasına kesin gözüyle bakılıyor.
Hürriyet yazarına konuşan bakanlık yetkilileri de, Galatasaray'ın stadın ortak kullanılmasına karşı olmadığını, sadece yönetici Adnan Öztürk'ün karşı çıktığını ifade ettiler. Aynı yetkililere göre ise Ünal Aysal, stad konusunda diretmeden uzlaşmacı bir tutum izleyecek.
DÜNYACA ÇOK ÖRNEĞİ VAR
Türkiye'de İstanbul takımları uzun yıllar İnönü Stadı'nı birlikte kullanmıştı. F.Bahçe ve G.Saray kendi statlarına taşınınca, emektar stadın hakları Beşiktaş'a kaldı. Dünyada da çok önemli takımlar, statları ortak kullanıyor.
İTALYA
Milan ile İnter, San Siro Maezza
Roma ile Lazio da Olimpiyat Stadı
YUNANİSTAN
AEK ile Panathinaikos, Olimpiyat Stadı
RUSYA
CSKA ve Dinamo Moskova, Khimki Arena
AVUSTURYA
Rapid ile Austria Wien, Ernst Happel
ORTAK KULLANIMA GÖRE FİKSTÜR
TÜRK Telekom Arena Stadı'nın Beşiktaş'ın kullanımına açılması, yeni sezonun programını da etkileyecek. İki takım aynı statta oynayacağından fikstür buna göre ayarlanacak. Ya iki takım aynı hafta iç sahada oynamayıp, biri deplasmanda olacak ya da farklı günlerde TT Arena'yı kullanacaklar.
"YA BEŞİKTAŞ 10 YIL KALIRSA"
Beşiktaş'ta Türk Telekom Arena için vize vermek istemeyen G.Saraylılar, değişik kaygılar öne sürüyor. Bir kısmı, locaların satışında paylaşım olup olmayacağında kargaşa olabileceğini öne sürerken, bir kısmı, satış mağazaları için nasıl bir yöntem uygulanacağını kaygı olarak gündeme getiriyor. Ancak en önemli nedenin süre ile ilgili olduğu biliniyor. Buna göre, G.Saray yöneticileri bu anlaşma sonrası 10 yılı aşan bir süre Beşiktaş'ın Arena'da kalacağından endişe duyuyorlar.