KARDEMİR'den Türkiye'nin çelik sektöründeki büyümesine katkı

KARDEMİR Genel Müdürü Necdet Utkanlar:- "2020'de çelik üretiminde yüzde 6'lık üretim artışı gerçekleşti ve Türkiye 35,8 milyon ton üretimle dünyada çelik üretimini artıran 5 ülke arasında yer aldı. Ülkemiz, böylelikle Avrupa'nın en büyük...

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Necdet Utkanlar, fabrikanın, Türkiye'nin çelik sektöründeki büyümesinde ve başarısında rol oynamaya devam ederek, 2020 yılında toplam üretime yüzde 11,5 ham çelik üretimiyle katkı sağladığını bildirdi.

Şirketin yayımladığı 2020 Sürdürülebilirlik Raporu'nda görüşlerine yer verilen Utkanlar, 2020 yılının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisi altında geçtiğini belirtti.

Salgın sürecinde küresel ekonomilerin derinden etkilendiğine ve durağan hale geldiğine işaret eden Utkanlar, şöyle devam etti:

"Demir çelik sektörü de ivme kaybetti. Ham çelik üretimi bir önceki yıla kıyasla yüzde 0,9 azalarak 1,8 milyar ton seviyelerine geriledi. Bu dönem, dünyadaki genel trendin aksine Türkiye özelinde olumlu gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Çelik üretiminde yüzde 6'lık üretim artışı gerçekleşti ve Türkiye 35,8 milyon ton üretimle dünyada çelik üretimini artıran 5 ülke arasında yer aldı. Ülkemiz, böylelikle Avrupa'nın en büyük çelik üreticisi konumuna ulaşmış oldu."

Utkanlar, KARDEMİR olarak Türkiye'nin çelik sektöründeki büyümesinde ve başarısında rol oynamaya devam ettiklerini vurgulayarak, 2020 yılında toplam üretime yüzde 11,5 ham çelik üretimiyle katkı sağladıklarını ifade etti.

Hedeflerine değinen Utkanlar, şunları kaydetti:

"2023 itibarıyla 3,5 milyon ton çelik üretimiyle Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemiz sanayi kuruluşları arasında en ön sıralarda yer alan bir dünya şirketi olma vizyonu doğrultusunda ilerliyoruz. 2020 yılında yatırım ve uygulamalarımızı ilkelerimizden ödün vermeden ve kararlılıkla sürdürdük. Üretim kapasitemizi artırmaya ve üretimden kaynaklanan çevresel etkileri azaltmaya yönelik çalışmalarımıza devam ettik. İş gücü başına üretilen ham çelik oranı, bir önceki seneye göre yüzde 9,7 artarken, üretilen ton ham çelik başına enerji sarfiyatı ise yüzde 3,3 azaldı.

Kapasite artışına yönelik yatırımlarımızın olumlu etkisini 2020 senesinde de gördük. Pandemi koşulları nedeniyle, şubat-haziran aylarında yapılan üretim kısıtlamasına rağmen, KARDEMİR olarak tarihimizde ilk kez 2,5 milyon ton sıvı çelik üretimini aştık. Yıl içerisinde, tesislerimizde rekor üretimler gerçekleştirerek, 2,4 milyon tondan fazla net mamul ürettik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri