Kadınların başarılı çalışmalarına en güzel örneklerden birini, Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı oluşturuyor. Kurucularının ve üyelerinin tamamı kadın olan vakıf, bugünlerde hummalı bir çalışma yürütüyor. Silivri'de 6 katlı bir huzurevinin inşaatını başlatan kadınlar, 150 yaşlıya hizmet vermek için gün sayıyor. Yaz aylarında tamamlanması planlanan huzurevini, yatılı kız Kur'an kursu inşaatı izleyecek.
Sultanahmet Camii'nde 23 sene imamlık yapan ve yüzlerce hafızın yetişmesine vesile olan Gönenli Mehmet Efendi'nin 1991 yılında hayatını kaybetmesinden sonra ismini yaşatmak isteyen kadın talebeleri, onun adına 1995 yılında bir vakıf kurdu. "Emine Anne" diye adlandırdıkları Emine Torun'un gayretleri ile bir araya gelen kadınlar, düzenledikleri günler, kermesler ve topladıkları bağışlardan elde ettikleri gelirlerle "Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı"nı kurdu. Ardından Vakıf'a sürekli gelir temini için "Uhdiler" adında bir börekçi dükkanı açtı. Fatih'te bulunan Gönenli Mehmet Efendi İlim ve Hizmet Vakfı Başkanı Zeynep Feyza Kurtulmuş, vakıf olarak toplumsal sorunlara da çözüm bulmaya çalıştıklarını, bu amaçla "huzurevi" yaptırdıklarını söylüyor. Gönenli Mehmet Efendi'nin yaşlıları çok sevdiği ve onlarla çok ilgilendiğini anlatan Kurtulmuş, "Onun bu davranışını vasiyet olarak kabul ettik ve huzurevi inşa etmeye karar verdik." diyor. Zihinsel engelli iki kardeşin vasileri tarafından bağışlanan Silivri'deki arazide huzurevi inşa etmeye karar verdiklerini belirten Kurtulmuş, şöyle devam ediyor:
"İş anlaşmalarımızda kendimizi muhatap olarak kabul ettirmekte zorlandık. Çoğu insan bu işlerin altından kalkamayacağımızı düşündü. Çok çalıştık ve sonuçta 7 bin m²'lik alana 6 katlı ve 150 kişi kapasiteli bir huzurevi inşaatı yaptık."
İnşaatın bitme aşamasında olduğunu anlatan Kurtulmuş, bağışlar ve düzenlenen kermesler sayesinde işin altından kalktıklarını ifade ediyor. Kurtulmuş, inşaat için 4 milyon TL'ye yakın harcama yaptıklarını kaydederken, "Geriye dönüp baktığımızda bu işin altından nasıl kalktık bilemiyorum. Demek ki inanınca her şey başarılabilir. Biz de inandık, çok çalıştık, Allah'ın yardımıyla da bitirdik." ifadelerini kullanıyor.
Zaman