Allah'ın evi Kabe'nin her yıl değişen örtüsünü hazırlamak için bir yıl boyunca özel eğitimli 200 dokuma ustası çalışıyor. Altın suyuna batırılmış gümüş ipliklerle işlemesi ve dokumaları yapılan Kabe örtüsü için bu yıl 20 milyon riyal (yaklaşık 8,5 milyon YTL) para harcandı.
Bu yıl hazırlanan örtü, Peygamberimiz zamanından beri Kabe örtüsü ve Kabe anahtarını elinde bulunduran Kureyş Kabilesi'nin Şeybe Kolu'nun en yaşlı üyelerinden Abdulaziz Şeybi'ye sembolik bir törenle teslim edildi.
İŞTE KABE'NİN ÖRTÜSÜNÜN HAZIRLANIŞI
Mescid-i Haram ve Ravzayı Mutahhara'nın sorumlusu Salih Hüseyin Şeybi'ye dokunan Kabe parçalarından birini Mekke'nin Ümmül Ceyde mevkiinde bulunan fabrikada teslim etti. Kabe örtüsü Arefe günü Şeybe ailesi tarafından değişiklik için Suud yetkililerine verilecek. Kabe örtü ve anahtarı 14 asır boyunca Şeybe ailesine teslim ediliyor. Bu konuda Peygamber efendimizin şu hadisi şerifi bulunuyor: "Şeybe ailesinden Kabe örtü ve anahtarını ancak zalimler alır"
Kabe örtüsü 16 parçadan oluşuyor. Kumaşı ve dokuma iplikleri özel olarak seçilen örtünün dokunmasında 200 usta çalışıyor. Özel ihtisas sahibi ustalar özenle seçiliyor. Kabe örtüsünün yüksekliği 14 metreden oluşurken en ölçüleri değişiyor. Rüknü Yemani ile Hacerül Esved arasındaki bölüm 10 metre 29 santim, Kabe Kapısı'nın olduğu bölüm 11 metre 82 santim, Altınoluk tarafı 10 metre 30 santim, İbrahim kapısı olarak nitelendirilen bölüm ise 12 metre 15 santimden oluşuyor.
Kabe'nin kumaşı bir seferde siyahlaştırılmıyor. Önce kırmızı, ardından yeşile boyunan kumaş daha sonra siyaha boyanıyor. Kabe örtüsünde siyah dokuma kabartmalar da bulunuyor. Bu kabartmalarda Allah'ın 99 isminin yanı sıra, kelime-i tevhid, tesbih ifadeleri yer alıyor. Kabe örtüsünün üstten üçte birlik bölümünde ise 47 metre uzunluğunda kuşak bulunuyor. Burada Hac ibadeti ile ilgili Kur'an ayetleri bulunuyor. Bu ayetler altın suyuna batırılmış gümüş ipliklerle işleniyor.