İzmir Kalkınma Ajansı, proje yazmayı öğretiyor

İZKA’nın Proje yazma eğitimine farklı meslek ve kurumlardan çok sayıda katılımcı oldu.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO) düzenlediği Ücretsiz proje yazma eğitimine Aliağa’da kişiler ve kurumlar büyük ilgi gösterdi. Eğitime; çiftçiden, mühendise, Mali Müşavirden Kamu çalışanlarına, Muhtarlardan öğretmenlere kadar çok sayıda farklı kurum ve meslekten vatandaşlar katıldı. 55 kişinin katıldığı uygulamalı proje yazım eğitimine çevre ilçe ve beldelerden de katılımlar oldu.

 

İZKA, MALİ DESTEKLERİNE PROJE BEKLİYOR

İZKA Uzmanları Barlas Selçuk ve Halit Duran tarafından gerçekleştirilen programda İzmir Kalkınma Ajansı tarafından kamuoyuna açıklanan ve proje teklifleri beklenen “Kırsalda ekonomik çeşitlilik” ve “Turizm'de Rekabet Edebilirlik ve Yenilik” konulu Mali destek programlarında projelerin nasıl hazırlanacağı ile ilgili uygulamalı eğitim verildi. Eğitimin ilk bölümünde İZKA tarafından 30 Aralık 2010’da proje tekliflerine açılan Mali Destek programları tanıtılarak yazılacak projelerin hangi kapsamda olacağı, teklif çağrısına ilişkin kurallar, uygunluk kriterleri, programlara kimlerin başvuru yapabilecekleri, ortaklıkların uygunluğu gibi konularda bilgiler verildi.  Eğitimin ikinci oturumunda proje rehberinin doldurulması ve proje yazım aşamaları anlatılarak katılımcıların soruları yanıtlandı.   

 

ADNAN SAKA; PROJE YAPMAKTAN VAZGEÇMEYELİM

Proje Yazma eğitiminin açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu üyesi Adnan Saka, “Ülke olarak ne yazık ki henüz proje yazma alışkanlığımız yok. Çeşitli konularda fikrimiz var ancak proje yazmayı pek sevmiyoruz. İşte İzmir Kalkınma Ajansı bu durumu tersine çevirerek işimizde ve yaşantımızın her aşamasında proje mantığını uygulayabilmemiz için bu eğitimleri gerçekleştiriyor. Proje yapıp, yazmaktan vazgeçmeyelim. Son yıllarda Kalkınma Ajansımız, KOSGEB gibi dinamik ve etkin çalışan kurumlarımız çok zor olduğu düşünülen bu konuda her türlü kolaylaştırıcı hizmeti veriyor. Yeter ki proje yapmak isteyelim.  Her proje önemli bir tecrübedir. İzmir Kalkınma Ajansı’nın uzmanları ve Odamız bu konuda her türlü desteği vermeye hazır” dedi.

 

İzmir Kalkınma Ajansı’nın projeleri objektif kriterlerle değerlendirdiğini anımsatan Saka, “Bu eğitimlerimiz sonucunda Aliağa’dan daha çok proje hazırlanarak Kalkınma Ajansı’na sunulmasını hedefliyoruz. Aliağa her konuda gerçekleştirdiği öncülüğünü proje yazmakta ve bu tür mali destek fonlarından daha fazla yararlanarak da göstermelidir” dedi.

 

PROJELER 25 MART’A KADAR İZKA’YA VERİLECEK

İzmir Kalkınma Ajansı Uzmanı Barlas Selçuk, İZKA’nın 30 Aralık 2010 tarihi itibariyle ''Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik'' ve ''Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik'' olmak üzere iki ayrı mali destek programını başlattığını,     ''Kırsalda Ekonomik Çeşitlilik'' için 6, ''Turizmde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Mali Destek Programı'' için ise 12 olmak üzere toplam 18 milyon liralık kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılacağını söyledi. Selçuk, “Desteklerden yararlanmak için projelerin İZKA’nın onayından geçmesi gerekiyor. Bunun için proje tekliflerinin başvuru rehberinde belirtilen hususlara uygun olarak 25 Mart 2011 tarihine kadar İzmir Kalkınma Ajansı’na sunulması lazım” dedi.

Ekonomi Haberleri