Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin yüzde 11,2'lik büyüme rekoru kırdığını, bunun da hiç göz kapatılacak, küçümsenecek, azımsanacak, burun kıvırılacak bir gelişme olmadığını belirtti.
Arınç, ''İçinde bulunduğumuz şartlarda gerçekten Türkiye'yi bir ateş çemberinden çıkarıp da yolunda hızla ilerleyen konuma getirmenin başarı olduğunu söylemek istiyorum.'' dedi.
Manisa'da Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hastanesi'nin birinci kısmının açılış törenine katılan Bakan Arınç, yaptığı konuşmada hükümetin, "Her ile bir üniversite" sözüyle 81 ilde üniversite yapıldığını, şu anda devlet, vakıf ve özel olmak üzere ülkede toplam 152 civarında üniversite olduğunu kaydetti. TBMM Genel Kurulu'nda yedi devlet üniversitesinin kurulmasıyla ilgili bir kanun tasarıları olduğunu anlatan Arınç Bursa, Ankara, İstanbul, Konya, Erzurum ve daha birkaç yerde yeni devlet üniversitelerinin açılacağını, böylece sayının 160'ı bulacağını dile getirdi. Sağlık ve tedavi açısından en prestijli bölümün tıp fakültesi olduğunu belirten Arınç, CBÜ Hastanesi'nin yapımı konusunda birçok talihsizliğin yaşandığını, destek verilip planlamalar yapıldığını ve binanın inşa edildiğini kaydetti.
Türkiye'nin büyüme hızında yüzde 11,2'lik bir rekor kırdığını, bunun hiç de göz kapatılacak, küçümsenecek, burun kıvırılacak bir gelişme olmadığını vurgulayan Bakan Bülent Arınç, G-20 ülkeleri arasında ikinci sırayı kazanmış olmanın, dünyadaki büyüme hızında Çin'le rekabet edebilmenin Türkiye'deki ekonomik yönetiminin ne kadar başarılı olduğunu göstermesi bakımından bir ölçüt olduğunu söyledi. Enflasyonun tek rakamlı ama büyümenin fevkalade olumlu olduğu bir Türkiye'de, bütün ekonomik şartlardaki global olumsuzluklara rağmen iyi bir başarı yakalandığını anlatan Arınç, "Ümit ediyorum ki bu olumlu hava, sektörlere ve yatırım alanlarına da yansıyacaktır. Elbirliğiyle çalıştığmız zaman işin bereketleneceğini, hattâ tadından yenemez hale geldiğini gösteren atılımlar olacaktır. Ekonomik krizin yaşandığı son dört yıllık periyotta Türkiye'de hükümet 40 milyar liralık kaynak aktarmış, böylelikle reel sektör ayakta kalabilmiştir.'' şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Arınç, açılışı yapılan CBÜ Hastanesi gibi bir yeri Yunanistan'ın bugünkü şartlarda yapmasının mümkün olmadığını da ifade ederek şunları söyledi: "Talep daralması olduğunu, kapasite kullanımının azaldığını ve Türkiye'de genel bütçe imkanlarının başka istikametlere aktarıldığını hepimiz biliyoruz. Mesela şimdi Yunanistan'da böyle bir eseri bitirmek, ortaya koymak mümkün değil. Mesela İspanya ve Portekiz'de, bu işte çalışanların ücretlerini ödemek de mümkün değil. Bütün iş Türkiye'nin istikrarındadır, bu gelişmelerin devam etmesindedir. Bunu bozacak herhangi bir gelişmenin bu işi de bozacağını hiç kimse aklından çıkarmasın. Birlik ve bütünlük içinde, Türkiye'nin huzurunu bozmak isteyenlerin amaçlarını, beklentilerini boşa çıkararak, herkesin yüzünü güldürecek olumlu gelişmelere katkıda bulunarak bunları en kısa sürede yapacağız."
CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü ise üniversitelerin ülkelerin uygarlık yarışındaki motoru ve itici gücü olduğunu, barındırdıkları dinamik insan unsurlarıyla hayatı kolaylaştırdığını anlattı. Üniversite hastanesinin 26 bin metrekarelik ilk kısmında 12 ameliyathane, cerrahi yoğun bakım servisleri, acil servis, yeni doğan ünitesi ve nükleer tıp merkezi olduğunu belirten Rektör Öncü, inşaatı devam eden ikinci kısımda ise 28 bin metrekarelik alan bulunduğunu kaydetti. Prof. Dr. Öncü, hastanenin her alanının şantiye haline geldiğini, üniversitenin her geçen gün daha da büyüdüğünü dile getirdi.