İşte size kullanılmış otomobil satın almanıza ve bütçenize uygun otomobili bulmanıza yardımcı öneriler:
Potansiyel olarak ilgilendiğiniz arabaların listesini hazırlayın: Yolda gördüğünüz otomobillerden hangisi ilginizi çekiyor? Arkadaşlarınızın kullandığı otomobilleri beğeniyor musunuz? Öyleyse, arkadaşlarınızdan araçlarının sevip sevmedikleri özelliklerini anlatmalarını isteyin. Sevdiğiniz arabanın markasına, modeline ve yaşına bakmayı unutmayın. Aracın koltukları iç genişliği açısından ailenizin ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurun. Ayrıca yakıt tüketimini de dikkate almanız önemli.
Bütçenize göre bir otomobil arayın: İkinci el bir otomobil satın almadan önce otomobil için kaç paranız olduğuna bakın. Daha sonra bütçenize uygun ödeme planına sahip otomobilleri inceleyin. Son kararınızı vermeden önce her ay yakacağınız yakıtı, otomobilin vergi, sigorta ve bakım maliyetlerini de düşünün.
Araştırmanızı yapın: Fiyat aralığına karar verdikten sonra satın almak istediğini birkaç otomobil modelini karşılaşabileceği potansiyel problemler açısından araştırın. Birkaç galerinin internet sitesini ziyaret edin ve satın almayı düşündüğünüz otomobilin fiyatlarını inceleyin. Daha eski modeller daha ucuzdur, ancak bunlar bir miktar bakım masrafı gerektirebilir.
Satıcıların etkisinde kalmayın: İnternetten online olarak kullanılmış otomobil araştırması yapmak kolaydır, ancak önünüzdeki tüm seçenekleri gördüğünüzde kafanız karışıp dikkatiniz dağılabilir. Aynı şekilde otomobil pazarlarında hayat tarzınız için pratik olmayan ve bütçenize uygun olmayan bir otomobili çevrenizdeki bol miktardaki seçeneği görünce satın alabilirsiniz. Bu nedenle düşüncenize sadık kalın ve baskı altında kalmayın.
Test sürüşü: Almaya gittiğiniz otomobili dikkatli bir şekilde gözden geçirin. Aracın içini ve dışını iyice inceleyin. Satıcıyla konuşurken, otomobili niçin sattığını, aracın herhangi bir kazaya karışıp karışmadığını ve otomobille bir sorun yaşayıp yaşamadığını sorun. Radyoyu kapatıp test sürüşü yapın ve araçtan herhangi bir tuhaf ses ya da gıcırtı gelip gelmediğini dinleyin.
Otomobilin geçmişi hakkında iyice bilgi edinin: Otomobilinizi ister doğrudan araç sahibinden isterseniz otomobil pazarından alın mutlaka aracın daha önce kazaya karışıp karışmadığı, bakımlarının ne sıklıkta yapıldığı gibi geçmişiyle ilgili bilgileri sorun ve öğrenin. Tanıdığınız sigortacı varsa plakasından aracın geçmişi hakkında bilgi alabilirsiniz ve Tramer'in kaza sorgulama servisinden bilgi alabilirsiniz.
Aracı kontrol ettirmek için tamirciye götürün: Satıcıya almaya niyetliği olduğunuz aracı servisine veya tamircinize göstermek istediğinizi baştan söyleyin ve ekspertizini yaptırın. Eğer satıcı bunu reddederse mutlaka arabanın durumuyla ilgili gizlediği bir şey vardır.
Pazarlık yapın: İstediğiniz fiyat aralığındaki otomobili bulduktan sonra, otomobili dikkatli bir şekilde inceleyin, test sürüşü yapın, iç mekanı iyice inceleyin, elektrik donanımını kontrol edin, lastiklerin durumuna ve kilometresine bakın hatta yukarıda belirttiğimiz gibi yetkili servisinde ekspertiz yaptırın, tüm bunlardan sonra fiyat pazarlığınızı yapabilirsiniz.