İki kaza arasında vahim bağlantı

Isparta'da meydana gelen uçak kazası ile Muhsin Yazıcıoğlu kazası arasındaki vahim bağlantı.

Isparta'da dünyaca ünlü Türk fizikçilerin de yaşamını yitirdiği ve toplam 57 kişinin öldüğü 2007'deki uçak kazasıyla ilgili davada, ölen yolcu yakınlarının avukatı, kaza kırım raporunu hazırlayan heyetin başkanına dikkat çekti:

"Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasındaki kara kutuları karartmaktan tutuklu. Bu kazada da bilgileri saklamış olabilir."

Isparta'da 30 Kasım 2007'de 57 kişinin öldüğü uçak kazasıyla ilgili davanın 14'üncü duruşması bugün Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

30 Kasım 2007'de Atlasjet'in İstanbul- Isparta seferini yapan World Focus'tan kiraladığı yolcu uçağı, Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu Türbetepe Mevkii'nde düştü. Kazada 7'si mürettebat 57 kişi yaşamını yitirdi. Kurtulanın olmadığı kazayla ilgili Atlasjet'e karşı açılan dava ile kamu davasının birleştirilmesiyle birlikte bugün 14'üncü duruşma Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan 17 sanık katılmazken, ölen yolcu yakınları avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Okunan bilirkişi raporunda, pilotların asli kusurlu olduğu ve kazanın nedeninin pilotaj hatasından kaynaklandığı belirtildi.

HELİKOPTER KAZASINA ATIF

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun öldüğü helikopter kazasını da duruşmada gündeme getiren Avukat Yüzer, "Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasındaki kara kutuları karartmaktan tutuklu olan Feridun Seren, bu kazanın da kırım heyeti başkanıydı. Dolayısıyla bu kazada da bilgileri saklayıp saklamadığını bilmiyoruz. Bu hususa raporda hiç yer verilmemiş" diye konuştu.


DDK İÇİN İMZA TOPLADILAR

Duruşma çıkışında yolcu yakınları bir araya gelerek uçak kazasıyla ilgili incelemeyi Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasında olduğu gibi Devlet Denetleme Kurumu'nun yapması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e verilmek üzere imza topladı. Yolcu yakınları avukatlarıyla birlikte Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep ettiklerini de belirtti.

TOPLAM 17 SANIK YARGILANIYOR

Uçak kazası davasında Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, kaza tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olan Oktay Erdağı, World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, firma çalışanları Yavuz Yaşar, İsmail Taşdelen, Fikri Zafer Dinçer, Faruk Çağımnı, Şahin Tufan, Necati Küçük, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz ve Reşat Atalay ile Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ali Ersoy, firma yöneticileri Tuncay Doğaner, Mehmet Şerif Erbilgin ve Zeynel Gündoğ ve kazanın olduğu tarihte havalimanında hava trafik kontrolörü olarak görev yapan Hilmi Tülemen sanık olarak 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet verme' suçundan 2 ila 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri