İçme suyu için izdiham

Beyoğlu'nda belediye tarafından dağıtılan içme suyundan almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Organizasyonun yetersizliği nedeniyle arada kalan çocuklar da ezilme tehlikesi geçirdi. Bir kız çocuğu, kalabalık arasında kalınca korkudan gözyaşı dökerken, 10 yaşındaki Beritan, su dolu bidonu güçlükle evine taşıdı.

Çok sayıda vatandaş, belediye tarafından dağıtılacak içme suyundan alabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren Yenişehir Mahallesi'nde toplandı. Sıraya giren vatandaşlar, ellerindeki bidonlarla tankerin gelmesini bekledi.

Bu sırada su tankerinin, biraz da gecikmeli olarak, önceden belirtilenin aksine Hacı Ahmet Mahallesi'ne gittiği ortaya çıktı. Bunun üzerine sırada bekleyen vatandaşlar, toplu halde Hacı Ahmet Mahallesi'ne doğru koşmaya başladı. Kısa süren koşunun ardından tankerin yanına ulaşan vatandaşlar, su alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Sıra kavgası yapan kadınlar, birbirlerini iterek tankere ulaşmak istedi.

Bu sırada bazı vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı. Vatandaşların neden olduğu izdiham sırasında arada kalan çocuklar oldu. Ezilme tehlikesi geçiren çocukların bazıları gözyaşları döktü. Tankerden hortumla bidonlara su dolduran vatandaşlar, oluşan izdiham içinden güçlükle çıkarak evlerinin yolunu tuttu. Küçük bir kız çocuğu da kalabalık arasında ezilme tehlikesi geçirdi.

Elindeki bidonla kalabalığın içinden çıkmaya çalışan küçük kız, yaşadığı korku nedeniyle uzun süre gözyaşı döktü. Yaşanan izdihama sinirlenen bir vatandaş, "Böyle dağıtılmaz. Tankeri götürün" diye bağırdı.

Yaşlı bir kadın, sabah saat 07.00'den bu yana su almak için beklediğini belirterek, "İçme suyu dağıtılıyor. Paramız olmadığı için bakkaldan alamıyoruz. Bunun için burada sıraya giriyoruz" dedi. Yaşlı bir adam ise "Pahalılık var. Burada su dağıtılıyor. Biz de içme suyumuzu buradan alıyoruz" diye konuştu.

Kargaşa altında gerçekleştirilen dağıtım sırasında olay yerine gelen mahalle muhtarı Hasan Toprak, belediye yetkililerine teki gösterdi. Tankerin yanlış yere çekildiğini söyleyen muhtar, şoförle uzun süre tartıştı. Tankerin çekildiği noktada bulunan hamamı işleten kadınlarda, müşterilerinin içeriye giremediğini belirterek belediye çalışanlarına tepki gösterdi. Tartışmalar sonunda tanker Yenişehir Mahallesi'ne götürüldü. Bunun üzerine vatandaşlar tekrar tankere doğru koşmaya başladı.

Vatandaşların tankerin yanına ulaşmasıyla yeniden bir sıra kavgası başladı. Ezilme tehlikesi geçiren vatandaşlar bir muhtarlık görevlisi tarafından sıraya sokulurken, 10 yaşındaki Beritan, uzun uğraşlar sonucu doldurabildiği bidonunu güçlükle eve taşıdı.

Yerel Haberleri