Hürriyet gazetesinde yayımlanan bir haber de "DVD'nin üzerinde çizik olduğu, bu sebeple delil olarak kullanılamayacağı" ileri sürüldü. Ancak bu iddia hukukçular tarafından çürütüldü. Önemli hususun içerikte yer alan belgeler olduğunu belirten Kültür Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk, "DVD, montaj yoksa delil niteliğinde kullanılır." dedi. Marmara Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Gökçen de, kanunlar dahilinde yapılan aramada ele geçen tüm belgelerin delil olduğunu vurguladı.
Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın bürosunda ele geçirilen DVD'de üst düzey yargı mensuplarının özel ve gizli görüntülerinin olduğu ortaya çıkmıştı. Hürriyet gazetesinde dün ilginç bir haber yayımlandı. Haberde DVD'nin üzerinde çizik bulunduğu, bu sebeple delil olarak kullanılamayacağı ileri sürüldü. Ancak bu iddia hukukçular tarafından yalanlandı.
Silivri Cezaevi'ne kurulan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 18 Eylül'deki duruşmasında Göktaş, DVD'nin kendisine ait olmadığını söyleyerek parmak izi incelemesi yapılmasını talep etti. Mahkeme, talebi yerinde bularak DVD'yi incelemesi için Silivri Büro Amirliği Olay Yeri İnceleme Grup Amirliği ekibini görevlendirdi. Yapılan incelemede DVD üzerinde çizik tespit edildi. Rapor üzerine, mahkeme heyeti, DVD içindeki verilerin kaybolup kaybolmadığının belirlenmesi için TÜBİTAK ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde inceleme yapılmasına karar verdi. Kültür Üniversitesi ceza hukuku profesörü Bahri Öztürk, asıl önemli hususun DVD içerisindeki belgeler olduğunu dile getirdi. Öztürk, "DVD'de montaj yoksa delil niteliğinde kullanılır." dedi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, albayın bürosunda yapılan aramanın kanunlara uygun olması halinde bulunan tüm belgelerin delil olarak kullanılabileceğini vurguladı. Emekli Albay Levent Göktaş'ın Ankara'daki bürosuna yapılan baskında birçok belgeye el konulmuştu. Bir DVD'de bazı hâkim ve savcıların mahrem görüntüleri çıkmıştı.
Bu arada Hizbullah operasyonunda yakılmış ve parçalanmış CD'lerin bile içindeki bilgilerin kurtarıldıktan sonra delil olduğu hatırlatılıyor. Beykoz'daki villasında, kurşunlarla delik deşik halde bulunan 26 bilgisayarın hard diski New York'taki IBM merkezinde çözülmüş ve deşifreler Diyarbakır'a gönderilmişti.