HSYK seçim sonuçları-Foto

YSK Başkan Vekili Özsoylu, HSYK seçimlerinde kesin olmayan sonuçları açıkladı.

HSYK seçimlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye geneli adli ve idari yargı seçimleri kesin olmayan sonuçları açıklandı. 

YSK Başkan Vekili Kırdar Özsoylu tarafından yapılan açıklamada, adli ve idari yargı seçimlerinde kesin olmamakla birlikte öne çıkan isimler şöyle sıralandı:

Adli Yargı:

İbrahim Okur

Hüseyin Serter

Nesibe Özer

İsmail Aydın

Teoman Gökçe

Ahmet Kaya

Ömer Köreoğlu

İdari Yargı:

Ahmet Berberoğlu

Birol Erdem

Resul Yıldırım

Halil Koç

İbrahim Topuz

Öte yandan, YSK Başkanı Ali Em'in de ilerleyen dakikalarda açıklama yapması bekleniyor.


İbrahim Okur, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Okur, 29 Arkalık 1966 tarihinde Karapınar'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya ili Karapınar ilçesinde tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 17 Haziran 1988 tarihinde mezun oldu. 04 Ekim 2004-18 Şubat 2005 tarihleri arasında Millî Güvenlik Akademisi 57. dönem öğrenimini başarı ile tamamlayıp Harp Akademileri Komutanlığı'ndan diploma aldı. Evli ve 1 çocuk sahibi. 2008-2010 yılları arasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, 2007-2008 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü, 2004-2007 yılları arasında Personel Genel Müdür Yardımcılığı, 2002-2004 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 1996-2002 yılları arasında Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği 1995-1996 yılları arasında Haymana Cumhuriyet Savcılığı, 1992-1995 yılları arasında Sarıkamış Cumhuriyet Savcılığı, 1992 yılında Almus Cumhuriyet Savcılığı, 1990-1992 yılları arasında Ankara ve Adıyaman Adlî Yargı Hâkim Adaylığı görevlerinde bulundu.


Ömer Köroğlu, HSYK seçiminde yüksek oy aldı


Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Köroğlu, 5 Temmuz 1964 tarihinde Trabzon'un Tonya ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Karşular İlkokulu'nda tamamladıktan sonra Tonya Lisesi'ni bitirdi. 1984 yılında Giresun Eğitim Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Yaklaşık iki yıl Kars'ta öğretmenlik yaptı. 1987 yılında kaydolduğu Ankara Hukuk Fakültesi'nden 1991 yılında mezun oldu. 1990 yılından itibaren iki yıl süreyle cezaevi öğretmenliği yaptı. 1992 yılında Sakarya Adli Yargı Hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Çay Kadastro ve Sulh Ceza, Aybastı Asliye Ceza ve Kadastro, Karakeçili Asliye Hukuk ve Asliye Ceza, Kahramanmaraş Asliye Ceza Mahkemesi hakimliklerinde çalıştıktan sonra, 2005 yılında Batman Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. 2007 yılından bu yana

Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini sürdürüyor. Evli ve dört çocuk sahibi.


Ahmet Berberoğlu HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Danıştay 6. Daire tetkik hakimi Ahmet Berberoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

26 Eylül 1971 tarihinde Ankara'da doğan Ahmet Berberoğlu, Yıldırım Beyazıt Endüstri Meslek Lisesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden 1994 yılında mezun oldu. 8 Haziran 1997 tarihinde Danıştay Tetkik Hakimi olarak mesleğe başladı. Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme ve Çevre Sorunları Bilim Dalı'nda "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Kararları Işığında Kamulaştırma ve Türkiye Uygulaması" konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlaması bölümünde doktora eğitimine devam eden Berberoğlu, Danıştay Başkanlığı tarafından 1998-1999 yılları arasında 8 ay süreyle İngiltere'de idari yargı sisteminin gelişimi hakkında incelemelerde bulunmak üzere görevlendirilmiştir. "İmar Hukukunda Arazi ve Arsa Düzenlemesi (Parselasyon)" konulu ortak çalışma sonucu hazırlanmış bir kitabı ile Çevre Hukuku ve İmar Hukuku alanlarında çeşitli bildirileri bulunan, İngilizce bilen, evli ve iki çocuk sahibi olan Berberoğlu, Danıştay Altıncı Dairesinde tetkik hakimi olarak görev yapıyordu.


Birol Erdem HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Birol Erdem, 24 Temmuz 1966'da Doganşehir'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya ili Doganşehir ilçesinde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi.

15 Eylül 1988 tarihinde mezun oldu. Evli ve 1 çocuk sahibi. 08 Ocak 1990 tarihinde idarî yargı hâkim adayı olarak mesleğe başladı. 09 Temmuz 1993 tarihinde Edirne İdare Mahkemesi Üyeliği'ne atandı. Sırasıyla, Ankara İdare Mahkemesi üyeliği, Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu.


Resul Yıldırım HSYK seçiminde yüksek oy aldı

İstanbul 5. İdare Mahkemesi üyesi Resul Yıldırım, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Resul Yıldırım, 20 Şubat 1969 tarihinde Espiye / Giresun'da doğdu. İstanbul Kartal Ticaret Meslek Lisesi'ni bitirdikten sonra 1991 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre özel bir bankada uzman yardımcısı olarak çalıştıktan sonra 1995 yılında idari yargı hakimliği sınavını kazanarak hakimlik mesleğine başladı. Konya Vergi Mahkemesi Hakimliği, Konya 2'nci İdare Mahkemesi Hakimliği, İstanbul 3. İdare Mahkemesi Hakimliği, İstanbul 4. İdare Mahkemesi Hakimliği görevlerinde bulundu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitisü Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında "İdari Para Cezaları Karsısında Yargısal Korunma" isimli çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamladı. Evli 2 çocuk babası.


Halil Koç HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyesi Halil Koç , resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Halil Koç, 05 Eylül 1966 tarihinde Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Bulcuk köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden 1988 yılında mezun oldu. 08 Ocak 1991 tarihinde idari yargı hakim adayı olarak göreve başladı. 26 Mayıs 1993 tarihinde Hatay Vergi Mahkemesi üyeliğine atandı. Ankara Vergi Mahkemesi üyeliği, Ankara İdare Mahkemesi üyeliği, Danıştay Altıncı Daire Tetkik Hakimliği görevlerinde bulunduktan sonra, 25 Temmuz 2005 tarihinde Ankara Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine getirildi. Türkiye Adalet Akademisi'nde dersler veren ve Avrupa Konseyi tarafından yürütülen çalışmalara katılan Koç, evli ve iki çocuklu.


İbrahim Topuz HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Danıştay savcısı İbrahim Topuz, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

İbrahim Topuz, 15 Kasım 1963 tarihinde Burdur'un Bucak ilçesinde dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nü bitirdi. 2001 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Topuz'un çok sayıda yayınlanmış kitabı ve makalesi bulunuyor. Topuz, Şekerbank Mali Tahlil Uzmanlığı ve Van İdare Mahkemesi Hakimliği görevlerinde bulundu. 23 Haziran 1995 tarihinde Danıştay Tetkik Hakimliği'ne, 28 Aralık 2008 tarihinde de Danıştay Savcılığı'na atandı. 02 Şubat 2005-28 Aralık 2009 tarihleri arasında Danıştay Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde de bulundu. Evli ve iki çocuklu.


Ahmet Kaya, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Türkiye Adalet Akademisi Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet Kaya, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Ahmet Kaya, 24 Temmuz 1966 tarihinde Kadınhanı ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi İzmir Vali Kâzım Paşa İlkokulu, 27 Mayıs Ortaokulu ve İnönü Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında adli yargı hâkim ve Cumhuriyet savcılığı sınavını kazanarak staj dönemimi İzmir ve Ankara illerinde tamamladı. İlk olarak, 8 Ekim 1993 tarihinde Bingöl

Cumhuriyet Savcısı (1993-1997) olarak başladığı meslekî kariyerine, Bozova Cumhuriyet Savcısı (1997-1999) olarak devam etti . 22 Şubat 1999 tarihinde Yargıtay 5. Ceza Dairesi tetkik hâkimi olarak atandığım görevini 6 yılı aşkın süreyle yürüttü. 18 Mart 2005 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı olarak atandı. 18 Mart 2009 tarihinden itibaren ise Eğitim Merkezi Müdürü olarak görevimi sürdürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans programını tamamladı. 2006 yılında Berlin Humboldt Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Grundkenntisse im Deutschen Recht" adlı 6 aylık sertifika programını iyi derece ile bitirdi. Çok iyi derecede Almanca ve orta derecede İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.


Dr. Teoman Gökçe, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi DR Teoman Gökçe, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Teoman Gökçe, 29 Mayıs 1969 tarihinde Tokat'ın Niksar ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi burada tamamladıktan sonra, 1986 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında İstanbul hâkim adayı olarak mesleğe başladı. Adaylık sürecinin sonunda, 1993 yılı sonbahar kura kararnamesi ile atandığı Konya Yalıhüyük Cumhuriyet Savcılığı görevinden sonra, Besiri (Batman) Cumhuriyet Savcılığı görevinde bulundu. 1999 yılında ise halen sürdürmekte olduğu Yargıtay Tetkik Hâkimliği görevine tayin edildi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ceza Hukuku anabilim dalında Yüksek Lisans ve Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ceza ve Ceza Usul Hukuku anabilim dalında Doktora eğitimini tamamladı. 'Savcılık İşlemlerinin Hukuki Niteliği" adlı doktora tezi bulunuyor. İyi derecede İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası.


Nesibe Özer, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Özer, 5 Ocak 1964 tarihinde Adana'da doğdu. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1987 yılında Ankara Adli Yargı Hakim Adayı olarak staja ve 1989 yılında Hanak (Ardahan) Hakimi olarak göreve başladı. Sırasıyla İskilip (Çorum) Hakimliği, Batman Hakimliği, Mardin Hakimliği'nden sonra 1999 yılında Bakırköy Hakimliği'ne, 2004 yılında Eyüp Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na, 2007 yılında Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na atandı. Halen Bakırköy 14. Agır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapıyor. İki çocuk annesi. Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans ve yabancı dil çalışmaları devam ediyor.


Hüseyin Serter, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Serter, 8 Mart 1964 tarihinde Denizli'de doğdu. İlk ve orta öğrenimimi İzmir'de tamamladıktan sonra, Çınarlı Teknik Lisesi'nden 1982 yılında mezun oldu. Aynı yıl kazandığı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1987 yılında tamamladı. 1988 yılında Ankara hâkim adayı olarak mesleğe başladı. 1991- 1994 yılları arasında Karaman, 1994- 1996 yılları arasında Sason, 1996- 1999 yılları arasında Selendi, 1999- 2002 yılları arasında Kepsut Hâkimligi yaptıktan sonra, 2002- 2004 yılları arasında Siirt Ağır Ceza Mahkemesi, 2004- 2009 yılları arasında Düzce Agır Ceza Mahkemesi Baskanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yılı Eylül ayından itibaren Adana CMK 250. maddesi ile yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini sürdürüyor. Üç çocuğu bulunuyor.


Harun Kodalak, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Harun Kodalak, 12 Temmuz 1968'de Samsun'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Samsun'da tamamladıktan sonra 1986 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. 1990 yılında fakülteden mezun olduktan sonra memleketime döndü. Adalet Bakanlığı'nın 1991 yılında düzenlediği sınavları geçerek 2 Ağustos 1991'de Samsun Adliyesi'nde hakim-savcı adayı olarak mesleğe ilk adımını attı. 1993 yılının Eylül ayında çektiğim kura sonucu ilk görev yeri olan Antalya / Gazipaşa'da Cumhuriyet Savcılığı'na başladı. Gazipaşa'daki görev süresi içerisinde, Ağustos 1994 ile Mart 1995 tarihleri arasında Ankara Mamak Muhabere Okulu ve Malatya Mareşal Fevzi Çakmak Kışlası Muhabere Alayı'nda 239. kısa dönem er olarak vatani görevini tamamladı. -1997 - 2001 yılları arasında Tokat / Pazar Cumhuriyet Savcılığı, 2001 - 2003 yılları arasında Bingöl / Genç Cumhuriyet Savcılığı, 2003 - 2005 yılları arasında Çorum Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. En son 2005 yılı yaz kararnamesiyle Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevine atandı. 8 Ağustos 2005'te başladığı bu görevimi halen sürdürüyor.


İsmail Aydın HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Edirne Hakimi İsmail Aydın, resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Aydın, 1966 yılında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimimi Turgutlu'da bitirdi. 1984 yılında girdiğim Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden1988 yılında mezun oldu. 1989 yılında Manisa hâkim adayı olarak başladığım mesleğimde; 1992 - 1994 yılları arasında Mardin-Midyat Hâkimi, 1994 - 1997 yılları arasında Artvin-Yusufeli Hâkimi, 1997 - 2000 yılları arasında Kütahya-Dumlupınar Hâkimi, 2000 - 2003 yılları arasında Bursa-Gemlik Hâkimi olarak görev yaptım. 2003 yılından bu yana, Edirne Hâkimi olarak çalışıyor. Edirne Adliyesi'nde, 2. Asliye Hukuk Hâkimliği'nin yanı sıra adlî yargı adalet komisyonu üyeliği görevini sürdürüyor. Evli ve iki çocuk babası.


Celal Avar, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Celal Avar , resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Celal Avar, Diyarbakır ili Hani ilçesinde 1966 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamladıktan sonra, 1982-1984 yılları arasında Uludağ Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, 1984-1986 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde gördüğü eğitimin akabinde 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1991 yılında İstanbul hakim adayı olarak mesleğe başladı. Askerlik hizmetimi 6. Kolordu Komutanlığı (Adana) Askeri Mahkemesi'nde Askeri Hakim olarak ifa etti. 1993-1998 yılları arasında Ordu Gülyalı Cumhuriyet Savcılığı, 1998- 2001 yılları arasında Sivas Akıncılar Cumhuriyet Savcılığı, 2001-2004 yılları arasında Adana İmamoglu Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2004 yılında Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Evli ve iki çocuk babası.


Hayrettin Türe, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hayrettin Türe, Cihan Haber Ajansı'nın 81 ilde sandık başında yaptığı çalışmaya göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Hayrettin Türe, Kırşehir Boztepe'de 1959 yılında doğdu. Boztepe İlköğretim Okulu, Edirne Öğretmen Lisesi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Kırşehir hakim adaylığını müteakip 31 Ocak 1983 tarihinde Kars Selim Cumhuriyet Savcı Yardımcısı olarak atandı. Yedek subay olarak askerlik hizmetinin ifasını müteakip sırasıyla; 1985-1988 Ardahan Göle Cumhuriyet Savcısı, 1988-1989 Hatay Altınözü Cumhuriyet Savcısı, 1989-1991 Adıyaman Kahta Cumhuriyet Savcısı, 1991-1994 Ankara Haymana Hakimi, 1994-1998 Muğla Milas Hakimi, 1998-2004 Ankara Asliye Ceza Hakimi olarak görev yaptı. Türkiye Adalet Akademisi'nin kuruluşunda seçimle başkan yardımcılığına atandı.Türk devletleri topluluklarının 2000 yılında Samsun, 2007 yılında Azerbaycan Bakü'de düzenlenen toplantılarında hukuk komisyonunda delege olarak görev aldı. Akademideki görev süresinin sonunda Ankara Adliyesi'ne atandı. Halen Asliye Ceza Hakimi olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası. Fransızca biliyor.


Ali Öztürk, HSYK seçiminde yüksek oy aldı

İzmir Asliye 7.Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali Öztürk , resmi olmayan sonuçlara göre bugün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği seçiminde en çok oy alan adaylar arasında yer aldı.

Öztürk, 18 Kasım 1950 tarihinde Akseki Sadıklar'da dünyaya geldi. İlkokulu Akseki'de tamamlamasının ardından İzmir Alsancak Ortaokulu ve İzmir Namık Kemal Lisesi'ni bitirerek İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Şubat 1978 döneminde mezun oldu. Evli ve 3 çocuk sahibi. 1996-2010 tarihleri arasında İzmir Hâkimliği, 1993-1996 tarihleri arasında Ceyhan Hâkimliği, 1989-1993 tarihleri arasında Karaburun Hâkimliği,

1986-1989 tarihleri arasında Pervari Hâkimliği, 1985-1986 tarihleri arasında Mus Hâkimliği, 1982-1985 tarihleri arasında Muş Hâkim Yardımcılığı, 1980 yılında Boyabat Hâkim Yardımcılığı, 1979-1980 yılları arasında İzmir Hâkim Adaylığı görevlerinde bulundu. Halen 7. Asliye Hukuk Hâkimliği ve Komisyon Yedek üyeliği görevlerini yürütüyor.


HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYANLAR

HSYK seçimlerinde Nuh Mete Yüksel'e sadece 104 oy çıktı

12 Eylül'de referandumuyla Anayasa'da yapılan değişikilk çerçevesinde gerçekleştirilen Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri büyük oranda tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, 28 Şubat döneminin tartışmalı tartışmalı isimlerinden eski DGM savcısı Nuh Mete Yüksel 1. derece hakim ve savcıların oy kullandığı seçimde ancak 104 oy alabilidi.

12 Eylül referandumuyla yapılan anayasa değişikliği çerçevesinde hakim ve savcılar, HSYK'ya üye seçmek üzere sandığa gitti. 167 adayın yarıştığı seçimlerde 1. derece hakim ve savcılar 7'si asil 4'ü yedek 11 üyeyi aralarından seçerek HSYK'ya gönderdi. 28 Şubat'ın tartışmalı ismi Eski DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, seçimlerde düşük oy aldı.

10 binin üzerinde hakim ve savcının seçilecek 11 üye için ayrı ayrı oy kullandığı seçimlerde Nuh Mete Yüksel resmi olmayan sonuçlara göre 104 oy alabildi. Yüksel, aldığı düşük oy sebebiyle HSYK'ya seçilemedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hakkında dava açarak kamuoyunda tartışma oluşturan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz da resmi olmayan sonuçlara göre HSYK'ya seçilen 11 üye arasına girmeyi başaramadı. Kaçmaz 2 bin 630 oyla HSKY'ye seçilen 11 ismin dışında kaldı.

 

Gündem Haberleri