Dünyanın en fazla kullanılan e-posta servislerinden Hotmail'i Hindistan asıllı bir Müslüman gencin bulduğu ortaya çıktı. Şu anda Microsoft firmasına ait olan söz konusu mailin arkasında aslında büyük bir başarı hikâyesi yatıyor. Bu başarının altına imza atan genç Hintli Müslüman'ın adı Sabir (Sabeer) Bhatia. 1988 yılında Sabir, Stanford Üniversitesi'nde eğitim görmek üzere ABD'ye gelir. Buradan mezun olduktan sonra internet firmalarından birinde işi başlar, ardından aynı üniversiteden mezun olan Jack Smith adlı bir gençle tanışır.
SABEER BHATiA
İki genç kafa kafaya verip çalıştıkları şirket içerisinde daha sonra kuracakları şirket hakkında istişare etmeye başlarlar. Çalıştıkları şirketin sahibi onların bu projelerini fark ettiğinde, bu projeleriyle ilgili şirketin imkânlarından yararlanmamaları konusunda uyarır. Bu dönemde Sabir, herkesin kendisine özel bir e-posta programı kullanmasına imkân veren bir programı bulmuştur. Bu programı geliştirmek ve halkın kullanımına sunmak için gizli bir şekilde çalışmalarını sürdürür. Program, piyasaya çıktığı 1996 yılında internet kullanıcıları arasında hızla yayılır çünkü başka programlarda olmayan farklı özelliklere sahiptir.
Bu e-mail programı, ücretsizdir ve gizliliğe olanak vermektedir. Ayrıca dünyanın her yerinden kullanılabilir. Toplu kullanıma açıldığı daha ilk on günde Hotmail, milyonlarca insan tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bu program dünyanın en zengin adamı olan Microsoft firmasının sahibi Bill Gates'in dikkatini çeker ve bu programı satın almak ister. Hotmail'e 50 milyon dolar vermeyi teklif eder ancak programın öneminin farkında olan Sabir, Hotmail için 500 milyon dolar istemiştir. 1998 yılına kadar yapılan uzun pazarlıklar sonucu Sabir, programı kendisinin Microsoft şirketine uzman olarak atanması koşuluyla 400 milyon dolara satmaya razı olur. Bugün Hotmail'in kullanıcıları yaklaşık 90 milyonu bulmuş olup her gün 3 bin yeni kullanıcı bu programa katılmaktadır.
Sabir'in şahsiyetine olan hayranlığı daha da artıracak olan husus, onun parayı alır almaz birçok enstitü kurarak eğitim imkânları kısıtlı olan öğrencilere yardım etmesi olmuştur. Sabir, o kadar çok hayır işlerine katkıda bulunmuştur ki serveti hızla 100 milyon dolara gerilemiştir.