"Biz burada hiçbir iş yapmıyoruz, hiçbir iş üretmiyoruz. Buraya gelip kartımızı basıp çay içiyoruz. Öğlen çıkıp yemeğimizi yiyoruz, öğlen tatilinden sonra tekrar oturuyoruz. Hiçbir şey yapmadan maaş alıyoruz."
'İŞYERİNDEN BEZDİRME BASKISI UYGULANIYOR'
İlk bakışta 'hayallerdeki iş' gibi görünse de, yaklaşık 30 yıl yönetici pozisyonunda çalıştıktan sonra son 11 aylarını bu şekilde geçiren beş memur şikayetçi. Kendilerine 'mobbing' yani işyerinde bezdirme amaçlı baskı uygulandığı iddiasındalar. Odadan dışarı çıkıp çıkmadıklarının kameralar aracılığıyla sürekli izlendiğini belirtiyorlar.
'VATANDAŞ ŞİKAYET ETMELİ'
İzmit Belediyesi'nde daha önce Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan Sümmani Yazıcı, Teftiş Heyeti Müdürü olarak görev yapan Burhan Ötkür, Sivil Savunma Amiri olarak görev yapan Necip Gezgin, İktisat Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Nevzat Yüce ve Zabıta Komiser Yardımcısı olarak görev yapan Ekrem Sarıtaş bu durumda olmalarına sebep olarak emekli olmayı kabul etmemelerini gösteriyorlar.
5 SANDALYEDE SIRALI OLARAK OTURUYORLAR
Söylediklerine göre önce sosyal denge zamları kesildi, itiraz edince görevlerinden alındılar, 11 ay önce de şehir merkezine 35 kilometre mesafedeki Akmeşe'ye gönderildiler. Servis olmadığı için işe minibüsle gidip geldiklerini söyleyen beş görevliye İzmit Belediyesi'nin hizmet binasında iki masa ve beş sandalyeli bir oda verildi. Necip Gezgin (57) "İki bilgisayar var. Kim erken gelirse o açıyor ve haberlere bakıyoruz. Zaten beş sandalye iki masa var. Herkes olduğunda o beş sandalyede sıralı olarak oturuyoruz" diyor.
Bu durumun hem kendilerinin hem ailelerinin psikolojisini bozduğunu söyleyen Mustafa Nevzat Yüce (61) ise 'bankamatik memuru' durumuna düşmekten şikayetçi: "Vatandaşların bunu şikayet konusu yapması lazım. Çünkü biz onların verdikleri vergilerden maaş alıyoruz ve hiçbir şey üretmiyoruz. Böyle bir uygulama da protesto edilmeli."
"BİRİKİMLERİNDEN FAYDALANIYORUZ"
Görevlilerin iddiaları üzerine İzmit Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Bu personel bilgi birikimi ve tecrübelerinden daha etkin bir şekilde yararlanmak, Akmeşe bölgesinde yaşayan vatandaşların belediye ile ilgili sorunlarını en kısa zamanda yerinde çözmek veya merkeze ileterek çözümü takip ve koordinasyonu sağlamak amacıyla görevlendirildiler. Tüm belediyecilik hizmetleri konusunda bilgi gerektiriyor olması, bu noktalarda tecrübeli eleman istihdamını zorunlu kılmaktadır." denildi.