Hatay Serinyol'da Futbol Turnuvası

Hatay Serinyol İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Kaya Sönmez Beden Eğitimi ve Spor faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Hatay Serinyol İlköğretim Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni Kaya Sönmez Beden Eğitimi ve Spor faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Okul öğrencilerine basketbol, hentbol, voleybol, badminton ve atletizm çalışmaları yaptıran Kaya SÖNMEZ, ilk amaçlarının sağlıklı yaşamı yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

Okulunda basketbol takımı da çalıştıran Sönmez, “Gayemiz okulumuzda basketbolu sevdirip yaygınlaştırmak ve il çapında bir başarıya imza atmaktır,” dedi.

Çok yakında Serinyol’da bir futbol turnuvası düzenlemeyi düşünen Sönmez, bu konuda müracaatları kabul etmeye başladıklarını 30 yaş ve üzeri orta yaş grubundan konuyla ilgilenenlerin Serinyol İlköğretim Okulu’na gelerek isimlerini bildirmeleri gerektiğini, yedişer kişilik takımlar oluşturulacağını ifade etti. Amaçlarının beldedeki orta yaş kesimini sosyalleştirmek, monoton hayattan kurtarmak, gençlere örnek olmak, onları artık küçük yaşlarda başlayan kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak spora yönlendirmek olduğunu söyledi. Günümüzdeki gençlerin bilgisayar ve internet ortamından dolayı asosyal olduklarını hatırlatan Kaya SÖNMEZ, “Sporu yaşam biçimi haline getirmeliyiz, çocuklarımıza da örnek olmalıyız,” dedi.

Kurulacak takımın Kasım ayı itibariyle çalışmalarına başlayacağını ardından da halı saha maçlarıyla turnuvaya hazırlanacaklarını dile getirdi.

1981 doğumlu olan Sönmez’in çalışma ve etkinlikleri yapıcı ve olumlu bulunuyor.

 

 Haber; Fatma ÇETİN KABADAYI

 

 

 

 

 

 

  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri