Hastane Kreşi domuz gribinden dolayı boşaltıldı

Haseki Devlet ve Araştırma Hastanesi'nde 'domuz gribi' şüphesiyle tedavi geren Amerikalı hastalar, haberimiz üzerine, personelin çocuklarının bulunduğu kreşten uzaklaştırıldı.

Önceki gün gazetemizde yer alan "Gribe Komşu Kreş" haberinden sonra Haseki Devlet ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi tanısıyla tedavi gören Amerikalı hastaların yeri değiştirildi. Hastane yönetimi, bina içindeki D-Blok'un 3. katında yer alan göz polikliniğini kapatıp karantinaya alarak enfeksiyon kliniğine dönüştürdü. Domuz gribi teşhisiyle Haseki Hastanesi'nde tedavi gören Amerikalı hastalar, yeni oluşturulan enfeksiyon kliniğine nakledildi. 20 personelin çocuğunun bulunduğu kreş, karantina altındaki kliniğin yaklaşık 10 metre ötesindeydi. Kreş ile Enfeksiyon Hastalıkları Servisi arasında ise sadece güvenlik şeridi bulunuyordu. Bu arada, hastanede görevli personel ve refakatçiler arasında maske kullanımının giderek azaldığı görüldü.
HASTA AMERİKALI OLUNCA

Bu arada, Amerikan Konsolosluğu görevlileri, her gün Haseki Hastanesi'ne gelerek Amerikalı vatandaşlarının sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alıyor. Amerikaailenin her türlü hastane masrafları yine Amerika'nın İstanbul Başkonsolusluğu tarafından karşılanıyor. Hastane yemeklerini uygun görmeyen Amerikalılar, her gün dışarıdan yiyecek ve içecek getirtiyor. Amerikalı hastalar ise en çok hamburger ve patates kızartması sipariş ediyor. Hastaların günlük tükettiği meyvenin ise 5 kiloyu aştığı belirtildi.


Haberimiz ses getirdi

Yeni Şafak'ın önceki gün 1. sayfadan duyurduğu haber ses getirdi. Enfeksiyon Kliniği ile kreş arasında yaklaşık 10 metre mesafe bulunuyordu. Haberimiz üzerine hastalar, karantinaya alınan göz polikliniğine taşındı.



Yerel Haberleri