Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), inanç, ilim ve fikir dünyamızın unutulmayan simâsı Onk. Dr. Haluk Nurbaki’yi Hakka yürüyüşünün 15. yılı dolayısıyla anıyor. Nurbaki’yi yakından tanıyan yazar ve aydınların katılıp konuşma yapacağı toplantı, Timaş Kitapkahve’de, 7 Haziran Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak.
Uğur Canbolat’ın yöneteceği toplantıda İbrahim Yerlikaya “Haluk Nurbaki’nin Ehl-i Beyte Bende Oluşu”nu, Ümit Şimşek “İlim Araştırma Yönü”nü, Mehmet Paksu “Risale-i Nurlara Bakışı”nı anlatacak. Selim Gündüzalp “Haluk Nurbaki’nin Zafer Dergisi Hizmetleri”ni ele alırken, Fatih Uğurlu “Üsküdar Fm radyosundaki hizmetleri”ni değerlendirirken Metin Hasırcı Haluk Nurbaki’nin anlatımlarını ve üslubunu, Mehmet Doğru, yazarın Damla Yayınevi’nden çıkan eserlerine temas edecek. Toplantıda Haluk Nurbaki’nin çocukları Veysi Nurbaki ile Ali Nurbaki “Babamız Haluk Nurbaki” başlığı altında duygu ve düşüncelerini dile getirecekler. Toplantıya başka sürpriz isimlerin de katılması bekleniyor.
Haluk Nurbaki Anma Programı’na katılanlar, konuşmacılara soru da yöneltebilecek. Toplantının sonunda merhumun ruhu için Kur’an-ı Kerim okunacak, Ahmet Yüter de Haluk Nurbaki adına yazdığı manzum duayı okuyacak.
Herkesin katılabileceği toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin (212) 5112323-5112324 numaralı telefonları aramaları, www.sanatalemi.net veya www.medeniyetimiz.com sitelerini ziyaret etmeleri gerekiyor.
HİZMETLE GEÇEN BİR ÖMÜR
Onk. Dr. Halûk Nurbâki, 1924 yılında Nevşehir’de dünyaya geldi. Tahsilinin ilk bölümünü Afyon’da tamamladı. Hareketli, dinamik bir talebelik hayatı geçiren Dr. Halûk Nurbâki yurdun çeşitli yerlerinde hükümet tabibi olarak çalıştı. Memleketini adım adım gezerken pekçok mânâ sultanı, derviş ve meczuplarla karşılaştı. Dr. Halûk Nurbâki şu önemli sahalarda kalem ve kelâm sahibi idi: 1.Mükemmel bir ilim adamı idi. Eserleri bu tesbitin çok canlı şahididir. 2.Son derece mütevazı bir “gönül, ve tasavvuf” ehli idi. 3.Yılmak bilmeyen bir azim ve şevk ile “gerçek bir İslâm mücahidi” özelliği taşıyordu. 2 Haziran 1997’de İstanbul’da 73 yaşında âlemi cemâle yansıyan Dr. Halûk Nurbâki tam bir düğün (Şeb’I arûz) çoşkusu ile Afyon’da toprağa verildi.
Haluk Nurbaki’nin Yayımlanmış Eserleri: Amme Cüzü Yorumu, Anadolu Mucizesi, Ayet-el Kürsî Yorumu, Bakara Sûresi Yorumu, Cennet ve Cehennem, Evrendeki Mucize, Fatihanın Kırk Yorumu, Gerçek Alim Gerçek Âşık, Gönül Penceresinden Fahr-i Kainat Efendimiz, Gönüllerde Sema, İmanla Gelen İlim, İmanla Gelen İlim II, İnsan Bilinmezi, İslâm ve İlim Serisi, Kader, Kıyamet, Kur'an Mucizeleri, Kur’an’ın Harika Mesajları, Kur’an’ın Matematik Sırları, Kutsal Mücadelem, Namaz Sûreleri Yorumu, Namazın Sırları, Nur Dolu Geceler, Nurdan Anneler, Radyasyon ve AIDS, Sonsuz Nur, Sûre-i Tekvir’in Yorumu, Sûre-i Yûsuf’un Yorumu, Tek Nur, Velîler Deryasından Katreler, Yasin Sûresi Yorumu, Yüce İslâm Büyükleri