35 nüfuslu ve 7 haneden oluşan mahallenin sakinleri, elektriksiz bir yaşamın zorluklarını aşmak için yetkililerin bir an önce çalışma başlatmasını istiyor.
Selendi ilçesine bağlı Kazıklı Köyü Kayabaşı Mahallesi’nde yaşayanlar, yıllardır elektriğin sağladığı nimetlerden yararlanamıyor. Evlerinde aydınlanmak için gaz lambası ve lüküs tabir edilen LPG’li aydınlatıcı kullanan mahalle sakinleri, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi yeni çağın nimetlerinden de yararlanamıyor.
Köy Muhtarı İsmail Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 ay önce muhtar seçildiğini belirterek, seçildiğinden itibaren Manisa’ya 4 kez elektrik sorununa çare bulabilmek için gittiğini, ancak bunda başarılı olamadığını kaydetti.
Yetkililerin "Ha bugün, ha yarın elektriğiniz gelecek" dediklerini, ancak elektriğin bir türlü mahalleye ulaşmadığını ifade eden Aygün, "Benim köyüm Selendi’nin en kırsal ve gelir düzeyi düşük köyü. Onun için köyümün ve mahallemin elektrik başta olmak üzere eksikliklerinin bir an önce yapılması gerekiyor" dedi.
Mahalle sakinlerinden Zafer Kızılarslan, elektriksizlik nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, çocukların evde ders yapmakta zorlandığını, düğün, asker eğlencesi gibi sosyal faaliyetleri düzenleyemediklerini söyledi.
Hayvanları sağmak için elektrik gerektiği için süt sağım makinesini bile kullanamadıklarından yakınan Kızılarslan, şöyle konuştu:
"Süt sağmak için bir kişi gaz lambasını tutuyor, diğeri hayvanı sağıyor. İletişim sorunu yaşıyoruz. Evde telefon zaten yok, cep telefonu kullanıyoruz ama şarjları bittiğinde şarj etmek için elektrik yok, ilçe merkezine gidip tanıdıklarımıza rica ederek, cep telefonlarımızı şarj edebiliyoruz. Defalarca TEDAŞ’a elektrik için dilekçe verdik, ama başarılı olamadık. Mahallemize elektrik gelmesi için 22 direk dikilmesi gerekiyormuş, bir an önce bu
direkler dikilse, mahallemize elektrik gelse, biz de Ege’nin göbeğinde elektriğe kavuşsak."
Öğrenciler gaz lambası ışığında ders çalışıyor
Selendi Çok Programlı Lisesi 9. sınıf öğrencisi Şahin Kızılaslan ise elektrik olmadan ders çalışmanın çok zor olduğunu ifade ederek, "Ailem benim başarılı olmamı bekliyor ama, elektrik olmadan ders yapmak çok zor. Evde 1 gaz lambası var. Onu da ben mi ders çalışırken kullanayım, yoksa ailenin diğer üyeleri mi kullansın bilemiyoruz" dedi.
Selendi TEDAŞ yetkilileri de 2010 yatırım programına, mahalleye elektrik götürülmesi için teklifte bulunduklarını, henüz yatırım programına alınıp alınmadığı konusunda bilgileri olmadığını dile getirdi.
Mahallenin elektrik götürülmesi açısından yeterli nüfusa sahip olmadığını, elektrik götürebilmek için 10 hane ve 55 nüfus şartı arandığını ifade eden yetkililer, yine de mahallenin sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydettiler.