Hakkari'de Uyuşturucu Operasyonu

Hakkari'de Uyuşturucu Tacirlerine Göz Açtırmayan Polis, Yüksekova'da Eşya Kolisinin Duvarları Arasına Zulalanmış 5 Kilo 516 Gram Eroin Ele Geçirdi.

Hakkari Valiliği'nden Yapılan Açıklamaya Göre Polis, Daha Önce Yapılan İstihbari Çalışma Neticesinde Yurt İçine ve Yurt Dışına Götürülmek İstenen Yüklü Miktarda Eroin Bilgisini Aldı. Bunun Üzerine 14 Eylül Günü Yüksekova'nın İpek Yolu Polis Noktasında Van İstikametine Giden Bir Yolcu Minibüsünde Arama Yapıldı.
Hakkari'de uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan polis, Yüksekova'da eşya kolisinin duvarları arasına zulalanmış 5 kilo 516 gram eroin ele geçirdi. Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre polis, daha önce yapılan istihbari çalışma neticesinde yurt içine ve yurt dışına götürülmek istenen yüklü miktarda eroin bilgisini aldı. Bunun üzerine 14 Eylül günü Yüksekova'nın İpek Yolu polis noktasında Van istikametine giden bir yolcu minibüsünde arama yapıldı.

Bagaj kısmındaki yolculara ait eşyaların arasında bulunan karton koliler, dedektör köpek ile arandı. Arama sonucunda Van'a gitmekte olan A.D. isimli şahısa ait olduğu belirtilen kolilerin duvarları ayrılarak içerisine 5 kilo 516 gram eroin yerleştirilmiş olarak bulundu.

Dedektör köpeğin bulduğu uyuşturuculara el konuldu. A.D. gözaltına alındı. Ayrıca şahıs üzerinde 1 adete sahte nüfus cüzdanı ve A.Ş. adına düzenlenmiş sahte kimliklere de el konuldu.

Yakalanan şahıs adli makamlara sevk edildi. (CİHAN)

Yerel Haberleri