Gürsel Tekin'in Dosyası Buhar Oluyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in dosyasının, 465 gündür Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde sonuçlanmamasının sırrı anlaşıldı.

Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘resmi evrakta sahtecilik yapmak’ suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdığı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in dosyasının, 465 gündür Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde sonuçlanmamasının sırrı anlaşıldı.

Yargıtay’daki Gürsel Tekin ile ilgili dosyanın içinden bir takım evraklar çalındığı gerekçesiyle kararın alınamadığı ortaya çıktı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin; Gürsel Tekin dosyasının içi boşaltıldığı gerekçesiyle Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararla ilgili temyiz incelemesi yapıp hükme bağlayamadığı, dosyanın yeniden yerel mahkemeye (Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi) iade edildiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da, Yargıtay’daki Gürsel Tekin ile ilgili dosyanın içinden bir takım evraklar çalındığı iddiasıyla soruşturma açtığı bildirildi. Savcılık, soruşturma doğrultusunda Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nden de görüş istedi.

2 ARALIK 2010 TARİHİNDE Mİ DOSYA BOŞALTILDI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; CHP çevrelerine yakın bir avukatın 2 Aralık 2010 günü saat:14.00-15.00 sularında Yargıtay’da Gürsel Tekin’in dosyasından evraklar aldığını ve olayın içinde bir iş adamının bulunduğunu yazan Gazeteci-Yazar Zihni Çakır’ın tanık olarak ifadesini aldı. Çakır’ın tanık ifadesinin, 23 Mart 2011 tarihinde, Akit Gazetesi’nde, ‘Tekin’i kim koruyor?’ başlıklı manşetinin yer aldığı gün alınması dikkat çekti. Zihni Çakır, “Ben de dosyanın boşaltıldığını tanık beyanımda öğrendim” dedi.

“GÜRSEL TEKİN’E KURYELİ SÜREÇ UYGULANSIN”

Dosyanın Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gittiğini, dosyanın Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi tarafından kasasına kilitlendiğini öğrendiğini kaydeden Zihni Çakır, “Dosya, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve eksik evrakların tamamlanıp tekrar Yargıtay’a gelmesi ve Gürsel Tekin’le ilgili kararın ondan sonra verilmesi bekleniyor. Fakat bu aşamadan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a geçmişte uygulanan kuryeli süreç uygulanmaz ise dosyanın karara bağlanması mümkün değil. Böylece Gürsel Bey’in milletvekilliği garanti altına alınmış oluyor” diye konuştu.

YARGITAY VE MAHKEMEDEN YAZI İSTENMİŞ

Çakır, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma doğrultusunda Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi ve Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nden de görüş istediğini, her iki tarafın da dosyanın boşaltıldığını ispat eden cevaplar verdiğini belirterek, “Yargıtay, dosyanın evrak eksikliğinden dolayı yerel mahkemeye iade etmiş” diye konuştu.


“TEKİN, DİLEKÇEYLE KENDİ DOSYASININ ACİL İŞ KAPSAMINA
ALINMASINI TALEP ETSİN”

12 Haziran seçimlerinden önce Gürsel Tekin’in onama kazasına uğramaması ve milletvekili seçilmesinin önünü kesmemek için böyle bir eylemde bulunduğunu kaydeden Zihni Çakır, “Gürsel Tekin’in bu konudan haberinin olup olmadığından emin değilim. Eğer bilgisi yok ise, Gürsel Tekin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun dürüst siyaset söylemleri altında Yargıtay’a bir dilekçeyle kendi dosyasının acil iş kapsamına alınmasını talep etmesini önerdim” dedi.

ÇAKIR’DAN ŞOK AÇIKLAMALAR

Zihni Çakır, Beyaz TV’de, Latif Şimşek’in moderatörlüğünde yayımlanan Dinamit programında, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çakır, Gürsel Tekin ile ilgili Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılmış olan ve karara bağlanmış olan bir dava olduğunu, söz konusu davadan Gürsel Tekin’in 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Gürsel Tekin’in, resmi evrakta sahtecilikten mahkum olduğunu hatırlatan Zihni Çakır, “Gürsel Tekin almış olduğu hapis cezası kararını Yargıtay’da temyize göndermiş. Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin, bu konuyu görüşüp dosyayı karara bağlayıp onaması ya da reddetmesi gerekiyor. Bu süreçte 24 Ocak 2011 tarihinde Gürsel Tekin’in Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde karara bağlanması beklenen dosyasının içinin bir takım kişiler tarafından boşaltıldığı bilgisini aldım” dedi.

“DOSYANIN İÇİ BOŞALTILMIŞ”

Çakır şunları söyledi:

“Dosyayı boşaltanlardan birisi geçmişte İstanbul’da yerel yöneticilik yapmış, daha sonra CHP’ye katılmış ve CHP’nin İstanbul’daki bir bölgesinde de aday olacağı konuşuluyor. Bir iş adamı... Yine CHP çevrelerine yakın bir avukatın 2 Aralık 2010 günü saat:14.00-15.00 aralarında Yargıtay’da dosyayı aldığını, aldığı dosyanın içerisinden kararın onanmasını veya reddedilmesini engelleyecek şekilde dosyadan bir takım belgelerin çıkardığını ve dosyayı oraya bıraktığını öğrendim. Bu olayı internet sitesindeki yazımda anlattım.”

DOSYA, EKSİK EVRAKTAN YEREL MAHKEMEYE GÖNDERİLMİŞ

Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

“Yargıtay’daki Gürsel Tekin ile ilgili dosyanın içinden bir takım evraklar çalındı. Bu yazımın ardından Gürsel Tekin’in avukatı, Gürsel Tekin’in talimatıyla, yazmış olduğum yazıdan dolayı şahsımla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara’da basın suçlarını soruşturma savcılığında yapılan suç duyurusuna binaen şüpheli sıfatıyla ifademi verdim. İfademde de olayın nasıl geliştiğini, bilgiyi nasıl aldığımı kimseyi töhmet altında bırakmayacak şekilde bir gazetecinin etik değerlerine sahip çıkarak ifademi verdim. Bu ifademden bir süre sonra (Akit Gazetesi’nde, ‘Tekin’i kim koruyor?’ başlıklı manşetin olduğu gün) bir soruşturma açıldığını, Gürsel Tekin’in Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nde görüşülmesi gereken dosyasının içinin boşaltıldığını, dosyanın içi boşaltıldığı için yerel mahkemenin verdiği kararla ilgili Yargıtay’ın bir temyiz incelemesi yapıp hükme bağlamasının mümkün olmadığını, dosyanın yeniden yerel mahkemeye (Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi) iade edildiğini öğrendim.”

DOSYA, CEZA MAHKEMESİ BAŞKANI’NIN KASASINDA

Gürsel Tekin dosyasından evrak kaybolmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığını ve soruşturmada tanık olarak ifade verdiğini kaydeden Zihni Çakır, “Soruşturmanın gizliliği açısından çok bilgi vermeyeceğim ama dosyanın boşaltılması olayının gerçek olduğu anlaşıldıktan sonra yargı harekete geçmiş. Bu konuyu gündeme getiren ilk ben olduğum için tanık olarak o soruşturmada ifademe başvuruldu. Ben de dosyanın boşaltıldığını tanık beyanımda öğrendim. Dosyanın Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gittiğini, orada da Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi tarafından kasasına kilitlendiğini öğrendim. Dosya, Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve eksik evrakların tamamlanıp tekrar Yargıtay’a gelmesi ve Gürsel Tekin’le ilgili onama ya da red yönünde karar verilmesi bekleniyor. Fakat bu aşamadan sonra Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a geçmişte uygulanan kuryeli süreç uygulanmaz ise dosyanın karara bağlanması mümkün değil. Haber kaynaklarımın bana aktardığı bilgi doğrultusunda Gürsel Bey’in milletvekilliği garanti altına alınmış oluyor” dedi.

HEPSİ SUSKUN

Zihni Çakır’ın iddialarıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin açıklama yapmadı.

KARAR ONANIRSA GÜRSEL TEKİN CEZAEVİNE GİDECEK

Gürsel Tekin hakkında verilen ceza Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek seçimlerden önce onanırsa, Gürsel Tekin milletvekili olmadığı gerekçesiyle cezaevine gidecek. Karar, 12 Haziran’dan sonra onanırsa, Gürsel Tekin milletvekili olduğu gerekçesiyle dokunulmazlık zırhına bürünecek.

Kaynak: Yeni Akit 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri