İstanbul'un da aralarında bulunduğu dokuz ilde kurdukları internet siteleri üzerinden kontör dolandırıcılığı yaparak, 4 milyon 500 bin lira haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 21 kişilik suç örgütü adliyeye sevk edildi.
Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre ''Suç işlemek için örgüt kurmak, teşekkül halinde bankayı aracı kılarak kredi kartı dolandırıcılığı'' olayları ile ilgili olarak başta İstanbul olmak üzere dokuz ilde çalışma başlatıldı.
Şube Müdürü Tufan Odabaşı tarafından yapılan açıklamada, örgütün lideri ve yöneticilerinin talimatları doğrultusunda örgüt elemanlarının, ''sahte kontör web siteleri'' hazırlayarak, bu sitelerin arama motorlarında ilk sıralarda yer almasını sağladığ belirtildi. Açıklamada, bu sitelerden alışveriş yapan kişilerin kredi kartı numarası, şifresi, son kullanma tarihi, CCV numarası, 3D şifresi, anne kızlık soyadı ve TC kimlik numarası gibi bilgilerin istendiği kaydedilerek, elde edilen bu bilgilerle internet üzerinden satış yapan e-ticaret sitelerinden kontör alındığı, alınan kontörlerin anlaşmalı iş yerleri vasıtasıyla satıldığı, bu yöntemlerle vatandaşların ve bankaların zarara uğratılarak, dolandırıcılık yöntemi ile haksız kazanç elde edildiği bildirildi.
Polis ekiplerinin, başta İstanbul olmak üzere Adana, Aydın, Bursa, Hatay, Konya, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa'da tespit ettikleri kişilerin adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonla aralarında örgüt lideri olduğu belirtilen Hasan Hüseyin B. ile yardımcısı Halil İbrahim G'nin de olduğu 21 kişi yakalandı.
Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, kontör satışından elde edildiği düşünülen 64 bin 500 Lira, parça kontör satışında kullanılan 2 bin 352 adet sim kart, 25 adet cep telefonu, 17 adet hard disk, 7 adet hafıza kartı, 8 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet sim server cihazı, 1 adet kredi kartı manyetik kopyalayıcı cihazı, 20 koli makyaj malzemesi, 28 adet farklı kişilere ait kimlik fotokopisi, 2 adet sahte kimlik ele geçirildi.
Şüpheliler emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kadıköy Adliyesi'ne sevk edildiler.
-4 MİLYON 500 BİN LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ
Şube Müdürü Turan Odabaşı, örgütün beş ay süren çalışma sonucu yakalandığını belirterek, ''Bu şahıslar kontör dolandırıcılığı, kredi kartları bilgilerinin kullanarak haksız kazanç edilmesi yoluyla yaklaşık olarak 4 milyon 500 bin lira elde etmişler. Örgüt elemanlarının birinin hesabında 500 bin liralık kontör bulunuyordu'' dedi.
Suç örgütünün ''Parça kontör, hızlı kontör, hemen kontör'' gibi arama başlıklarına hemen cevap verecek şekilde internet arama motorlarında ilk sıralarda çıkan internet sitelerine sahip olduğunu ifade eden Odabaşı, ''Google gibi arama motorlarında yaptığınız aramalarda ilk çıkan siteler yasal olacak diye bir zorunluluk yok, arama motorlarının böyle bir kaygısı yok. Kim daha çok ödeme yaparsa ilk sıralarda yer alıyor. Bunu kullanan örgüt, arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alan 21 adet internet sitesine sahipti. Yapılan tahkikat sonucu bu sitelerin hepsi kapatıldı'' şekilinde konuştu.
-POLİS VE JANDARMA VATANDAŞTAN KONTÖR İSTEMEZ
Örgütün bir başka dolandırıcılık yönteminin daha bulunduğunu belirten Odabaşı, bu yönteme ilişkin de şu bilgileri verdi:
''Örgüt elemanları, savcılık, emniyet ve askeri personel olarak kendini tanıtarak, görüşme yaptıkları vatandaşların telefonlarından terör, tehdit, şantaj ve cinsel içerikli mesajların yollandığının tespit edildiği ya da aradıkları kişilerin telefonlarının kopyalanarak terör örgütü tarafından suçta kullanıldığını söyleyerek, vatandaşlardan tahkikatın sürdürülmesi için kendilerine kontör yollamaları gerektiği söyleniyor. Bu duruma kanan vatandaşlardan örgüt çok miktarda kontör elde etmiş. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsunlar. Devletimizin gücü vardır. Polis ya da Jandarma vatandaştan kontör istemez. Örgüt içinde bu dolandırıcılıkta kendini 'Baş komiser Alper' olarak tanıtan bir kişi de yakalandı.''