Gine'liler işyerlerini geziyor

LİAD, TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen 3. Afrika Zirvesi'ne katılan Gineli iş adamlarını Lüleburgaz'da ağırladı

Gine'ye de buyrun

LİAD, TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen 3. Afrika Zirvesi'ne katılan Gineli iş adamlarını Lüleburgaz'da ağırladı

LİAD üyelerini işyerlerinde tek tek ziyaret ederek, bilgi alış verişinde bulunan Afrikalı iş adamları, kendilerini Gine'ye davet etti
Haber Yayın Tarihi : 23 May 2008

HABER MERKEZİ
Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen 3. Afrika Zirvesi'ne katılan Gineli iş adamlarını Lüleburgaz'da ağırladı. LİAD üyelerini işyerlerinde tek tek ziyaret ederek, bilgi alış verişinde bulunan Afrikalı iş adamları, kendilerini Gine'ye davet etti.
LİAD Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özer Büyükkurt, LİAD olarak üyesi oldukları en üst kuruluş olan TUSKON'un düzenlediği 3. Afrika Zirvesi'nin İstanbul WOW Convention Center'de 13 Mayıs'ta başladığını hatırlatarak, üç gün süren zirveye 45 ülkeden bin iş adamı, 20 Afrikalı bakan, 70 bürokrat katıldığını ve ilk gün 30 Afrika ülkesi ile 'ticari işbirliği' anlaşması imzalandığını söyledi.
İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nde Türkiye'den 200 imalatçı firma stand, Afirka'dan bin İşadamı, Türkiye'den de 2 bin iş adamının görüşmelere katılarak 3 bin kişilik bir dev organizasyon gerçekleştiğini anlatan Büyükkurt, “Zirvenin ilk gününde aralarında Angola, Çad, Demokratik Kongo, Etiyopya, Gana, Gine, Kamerun, Kenya, Mozambik, Orta Afrika, Togo, Uganda, Senegal ve Nijerya'nın da bulunduğu 30 Afrika ülkesi ile anlaşma imzalandı. İlk kez yapılan toplu anlaşmalar söz konusu ülkeler ile Türkiye'nin ticaret hacminin geliştirilmesinde önemli katkı sağlayacak” dedi.
Geçen yıl Malililer gelmişti
LİAD Basın Sözcüsü ve Yönetim Kurulu Üyesi Özer Büyükkurt, LİAD olarak geçen yıl Lüleburgaz'da Mali'den gelen iş adamlarını ağırladıklarını belirterek, “Bu sene Afrika kıtasından Gine Ticaret ve Turizm Bakanı Mamady Traore başta olmak üzere Gineli bürokrat ve işadamlarını LİAD olarak İstanbul'da ağırladık. 10 gün ev sahipliği yaptığımız Gineli misafirlerimiz ile 20 Mayıs 2008 Salı günü da Lüleburgaz'da üyelerimizle bir araya getirdik” dedi. Büyükkurt, şöyle devam etti:
“Lüleburgaz'da dernek üyelerimiz ile dernek merkezinde bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda önce iş adamları kendilerini tanıttılar ve Gine hakkında detaylı bir bilgi üyelerimize aktarıldı. Gine'deki tüm yatırım imkânlarını LİAD üyelerine sonuna kadar açık olduklarını belirtiler ve gelecek olan LİAD üyelerine oralarda yardımcı olacaklarına dair söz verdiler ve ticari anlaşma imzalandı.
Ardından dernek üyelerimizin iş yerlerini Afrika ülkesi Gine'den gelen işadamları LİAD üyelerinin işyerlerini tek tek ziyaret ederek yapılan iş hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Bu programları düzenlememizdeki amacımız ise iş adamlarımıza kısa vadede, üretici ve ihracatçılarımızın gelecekte işlenmemiş yer altı kaynakları ve keşfedilmemiş pazarı ile dünyanın en büyük ekonomik cazibe merkezi olacak Afrika'daki payını artırmak, ticari bağlantı kuracakları şirketlerle bağlantı kurmalarını sağlamak, bölge pazarına giriş için başlangıç adımı olmak, bölgenin sunduğu alternatif ham madde kaynaklarına ulaşmalarını sağlamak, orta vadede ise, Türkiye ile Afrika arasındaki dış ticaret hacmini artırmak, bunu yaparken Türk firmalarının Afrika pazarında yer edinmesini sağlamaktır."
Büyükkurt, ayrıca TUSKON tarafından gerçekleştirilen bu programların devamı olan Pasifik Dış Ticaret Köprüsü II programının 16-18 Haziran tarihlerinde İstanbul WOW Convention Center'de 500 Pasifikli iş adamlarıyla yapılacağını belirterek, “Bu programda yine dernek üyelerimiz ile birlikte sektörel görüşmelere katılıp ihracata yönlendirmeye çalışacağız” dedi

Yerel Haberleri