Pınar Kibar´ın haberi
Bielefeld Merkez camisi ve WIR e.V. tarafından düzenlenen „Gençliğin sorunları ve çözümleri“ adlı konferansa, ilahiyatcı yazar İhsan Atasoy katıldı.
İhsan Atasoy konuşmasında özellikle gençlik ve eğitime yer verdi.
Atasoy, „Bir milletin en önemli sermayesi güç kaynağı, yetişmiş kaliteli bir gençliktir. Eğer bir millet bu en önemli potansiyelini güzel kullana bilirse geleceğe o millet hükmeder. Ne teknolojik gelişmeler ne de ekonomik kalkınmalar asla bu potansiyelin yerini alamaz.“ dedi.
İlerleyen vakitlerinde çocuk egitimine de yer veren Atasoy konuşmasına şöyle devam etti: „İslamiyet´de çocuk eğitimi eş seçimi ile başlar. Ve bununda yaş dönemine göre davranış şekilleri vardır. İlk 0-6 yaş çocuğun eğitimi çok mühimdir. Bir çocuğun ilk 6 yaş içerisinde öğrendiği bilgiler, hayat boyu öğreneceği bilgilerin %60-70´ini temsil eder. Her çocuğun iki penceresi vardır birisi göz diğeri ise kulaktır. Ruhunu etkileyen bu iki pencereden kopyalama suretiyle, çocuk alacağını alır. O yüzden bu döneme taklit dönemi denir. Çocuklar neyi görür-duyarsa onu alır. İyi veya kötü ayırt etmeden hem de.“
Konferansda telkin ve manevi derslerlerden de söz edildi. Atasoy, „Çocuk ruhunun telkinlere en açık olduğu zaman dilimi bu dönemdir. Beyaz bir sayfayı andıran çocuk ruhuna manevi dersler ve telkinler bu dönemde etkili olur. En büyük telkin ise, Kûran ve duadır.“
Proğramın sonunda ilahiyatci yazar İhsan Atasoy gelen misafirlere tavsiyelerde bulunarak konuşmasını şu sözlerle noktaladı: „Dua ve sadaka evlatlarımızı kazanmanın bir diğer yoludur. Dua ve sadakayı hayatımızdan eksik etmeyelim. Allah yar ve yardımcımız olsun.“