Gaziler haftası kutlandı

Gaziler Günü Erzurum'da Kutlandı. Tören Öncesinde 9. Kolordu Komutanlığı Tören Alanındaki Vatandaşlara Bayrak Dağıttı. Erzurum Valiliği, Gazi ve Ailelerine Akşam da İftar Yemeği Verecek.

Gaziler Günü Erzurum'da kutlandı. Tören öncesinde 9. Kolordu Komutanlığı tören alanındaki vatandaşlara bayrak dağıttı. Erzurum Valiliği, gazi ve ailelerine akşam da iftar yemeği verecek.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nce 'Gazi' ünvanının verildiği 19 Eylül 1921 yılından bu yana ülkede her yıl gaziler günü kutlanıyor. 2002 yılında Başbakanlığın bir genelgesi ile bu günü kapsayan hafta da 'Gaziler Haftası' olarak ilan edildi. Gaziler Haftası nedeniyle Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Vali Sami Bulut, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Tünay Bilgen, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile gazi dernekleri Atatürk Anıtı'na çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu. Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesçi, Sakarya Meydan Savaşı'nın kazanılmasının ardından TBMM'ce Başkomutan Atatürk'e Gazilik ünvanın verildiği söyledi. Mesçi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın gazilerin refahı ve mutluluğu için her türlü faaliyeti desteklediğine de işaret etti.

TSK adına konuşan Topçu Yüzbaşı Dinçer Özcan ise, Türk milletinin canından üstün tuttuğu ulusunu korumak için hiçbir özveriden kaçınmayıp bu uğurda gerektiğinde canını seve seve verdiğini dile getirdi. Özcan, Türk tarihinin kahramanlık destanları ile dolu olduğunu anlattı. Şehitlik ve gazilik ünvanlarının Türk askeri için iki önemli kavram olduğunu dile getiren Topçu Yüzbaşı Özcan, "Güzel Türkçemizde gazi, cesur, savaşçı, kahraman demektir. Milletimiz gazi ve şehitlerine değer vermekte onların hatılarını koruyup yaşatmaktadır." diye konuştu.

Atatürk Üniversitesi adına konuşan Araştırma Görevlisi Ömer Erdem de, Türkiye'nin dünyanın güçlü demokratik ülkelerinden birisi arasında yer aldığını ifade etti. Erdem, toplumun gazilere sahip çıkmasının gerektiğine işaret ederek, gazilerin birlik, beraberlik ve özgürlüğün en değerli simgelerinden birisi olduğunu hatırlattı. Erdem, gazilerin yaşam standartını yükseltmenin toplumun önemli sorumlulukları arasında bulunduğunun altını çizerek, "Gazilere sahip çıkmalı, onların güzel yaşaması sağlanmalı. Çünkü ulusal dayanışmanın değişmez koşullarından birisi gazilere sahip çıkıp onlara hak ettiği değeri vermektir." dedi. (CİHAN)

Yerel Haberleri