Hapishaneden çıkmasına 6 ay kalan Şahin, kalbi 10 dakika durduğu için yaşam mücadelesini kazansa bile geri kalan yaşamını özürlü olarak devam ettirecek. Kolding şehrinde yaşayan anne Nermin Kalkan ve baba Ömer Şahin çaresizce oğullarının yaşam mücadelesini kazanmasını beklerken, Ekrem Şahin'i komalık eden gardiyanların peşini bırakmayacaklarını ifade etti.
Kolding hapishanesi yetkilileri, salı günü polisi arayarak bir mahkumla problem yaşadıklarını ifade etti. Polisle birlikte hapishaneye ambulans da geldi. Sağlık görevlileri Ekrem Şahin'in kalbinin durduğunu tespit etti. 10 dakikalık bir mücadeleden sonra Ekrem Şahin'in kalbi yeniden çalıştırılırken, Odense Üniversiştesi Hastanesi'ne nakledildi. Anne Nermin Kalkan, oğlunun komalık hale getirildiğini olaydan yaklaşık 6 saat sonra bilinmeyen bir numaradan gelen telefonla öğrenmiş. Kalkan, "Telefondaki kişi oğluma gardiyanlar tarafından şiddet uygulandığını, komalık hale getirilip kalbinin durduğunu söyledi. Arayan kişi büyük ihtimalle hapishaneden bir arkadaşıydı." açıklamasını yaptı.
Anne Nermin Kalkan oğlunun durumuyla ilk bilgileri hapishanede ilk müdahaleyi yapan doktordan almış. Doktorun "Gardiyanlar darp edip bırakıp gittikten sonra oğlunuz baygınlık geçirmiş. Kalbinin durduğunu gördüklerinde müdahale etmişler." sözleriyle şoke olan Nermin Kalkan, 10 gardiyanın bir mahkumu baygınlık geçirinceye kadar dövmesini asla kabullenmeyeceklerini ifade etti. Hastanede oğlunun başından ayrılmayan acılı anne ve baba doktorlardan gelecek iyi bir haber beklerken, olayın üstünü kapatmaya çalışan hapishane ve polise ateş püskürüyor. Polisin 'adi ve basit bir olay' yaklaşımına şiddetle karşı çıkan anne Nermin Kalkan, "10 gardiyan bir kişiyi bayıltana kadar nasıl döver?" diye soruyor.
İki kulak altında darp izleri bulunan genç, şuuru kapalı bir şekilde yatıyor. Ailesi, sırtüstü yattığı için sırtında darp izi olup olmadığı konusunda bilgilerinin olmadığını söylüyor. Doktorlar ise, Ekrem Şahin'in yaşam mücadelesini kazansa bile geri kalan hayatını özürlü devam ettireceğini ifade ediyor. Hastane doktorlarından Sören Jensen, Ekrem Şahin'in kalbinin ne kadar durduğu konusunda net bilgilerinin olmadığını söyleyerek aileye şu bilgiyi vermiş: "Şayet 10 dakikadan fazla kalbi durmuşsa yaşasa bile yüzde 90 sakat kalır ve hafıza kaybı yaşar. Ayrıca basit bir şiddetle bir kişinin kalbi durmaz. Gardiyanlar çok farklı bir şiddet uygulamış."
Ekrem Şahin'in komalık olmaya götüren olayla ilgili gardiyanlar, "Başka bir hapishaneye nakledilmesine karşı çıkıp, olay çıkardı." savunmasını yaptı. Şahin'in avukatı ise tam tersi bir beyanda bulundu. Avukat, "Müvekkilimle sürekli görüşüyordum. Birkaç hafta önce bana 'Artık bu hapishanede kalmak istemiyorum, başka bir hapishaneye naklettir' dedi. Gardiyanların açıklaması gerçeği kesinlikle yansıtmıyor." bilgisini verdi. Polis ve hapishanenin 'sıradan bir olay' yaklaşımını kabul etmeyen aile, konunun takipçisi olacaklarını belirterek suçluların mutlaka cezalandırılmasını istiyor. CİHAN