Gazetenin Vincent Boland imzasıyla yayınlanan yorum haberinde, Türkiye ekonomisinin, geçen beş yıl boyunca yıllık ortalama yüzde 7,5 oranında büyüdüğü belirtilerek, Merkez Bankasının da, 2009, 2010 ve 2011 yılına ilişkin enflasyon hedeflerini, yukarı yönlü revize ederek, büyüme önünde çok fazla engel oluşturmamayı amaçladığı vurgulandı. Söz konusu adımın hükümet tarafından da desteklendiğini kaydeden gazete, geçen aylarda para politikasında bir daralma, mali politikada ise bir gevşeme görüldüğünü iddia etti.
Türkiye'nin bütün dünya tarafından en yakından izlenen yükselen pazarlardan biri olduğunu da hatırlatılan yorum haberde, İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının yüzde 70'ine yakınını elinde tutan yabancı yatırımcıların zaten aylardır Merkez Bankasının enflasyonla savaş stratejisini sorgulamakta olduklarını ve bankanın uyguladığı enflasyon hedefi yöntemine kuşkuyla baktıklarını öne sürdü.
Türkiye'de, 2000 yılı dahil, uzun yıllar, enflasyonun yüzde 70 düzeyinde seyrettiğinin vurgulandığı haberde, son yıllarda, enflasyonun tek haneye indirildiği, ancak yüksek enerji ve gıda fiyatları nedeniyle enflasyonun yeniden çift haneye çıktığı kaydedildi.
Enflasyonun, orta vadede, yüksek gıda ve enerji fiyatları nedeniyle yükseliş trendini sürdüreceğine de dikkat çekildi.
Bu arada, haberde, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın, Financial Times ile daha önce yaptığı bir mülakatta, 2006 yılında belirlenen enflasyon hedeflerinin, iddialı hedefler olduğuna dair tespitlerine de yer verildi.
Haberde, Türkiye'nin, enflasyon hedeflemesi uygulamasına, 2006 yılında başladığı da hatırlatıldı.