Fethullah Hocanın şok eden mal varlığı

Gülen cemaatine bağlı okullar dünyanın dört bir yanında nasıl açıldı? Zaman'ın kurucularından Alaattin Kaya konuştu

Zaman Gazetesi'nin kurucularından Alaattin Kaya, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hiçbir mal varlığının olmadığını söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde yaşayan bir insanın bulunmadığını belirten Kaya, "Sayın Gülen'in oturacak evi bile yok. Nuh Mete Yüksel'e ifade vermek için gittiği DGM'de adresi sorulunca dışarı çıktı, 'benim evim neresi?' deyince içim cız etti." dedi.

GÜLEN'İN ÜZERİNE KAYITLI MAL YOK

Kanal D'de yayınlanan Gazeteci Mehmet Ali Birand'ın hazırlayıp sunduğu 32. Gün programının konusu, Fethullah Gülen ve yurt dışında açılan Türk okullarıydı. Programda Türk okullarının nasıl finanse edildiği konuşuldu. Programa konuk olarak katılan Alaattin Kaya, Türk okullarıyla ilgili, 'Bu değirmenin suyu nereden geliyor?' sorusuna cevap verdi. Okulların yurt dışında açılmasını teşvik eden Fethullah Gülen'in mal varlığı konusunda net ifadeler kullanan Kaya, Gülen'in üzerine kayıtlı hiçbir mal varlığı olmadığını dile getirdi.

GÜLEN'İN SIFIR MALI VAR

Belediye başkanlarının bile birçok malı bulunduğuna dikkat çeken Kaya, "Siz dünyanın hiçbir yerinde böyle bir çalışmanın başındaki insanın mal varlığı olmadığını göremezsiniz. Çok önemli bir şey bu. Belediye başkanının bile bilmem nesi var. Böyle bir ortamda, böyle bir dünyada insanın bir tapusu olur. Fethullah Gülen'in sıfır malı var." ifadelerini kullandı.

GÜLEN'İN DGM'DEKİ SORGUSUNDA İÇİM CIZ ETTİ

Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin (DGM) kaldırılmadığı dönemde Gülen'in dönemin savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından sorgulandığını ve bu sırada yaşadığı bir anekdotu anlatan Kaya, "DGM'nin eski savcısı Nuh Mete, Sayın Gülen'in kendisini bir şeyden dolayı sorguluyor. İçeri girdi, dışarı çıktı. Bize dönerek, 'benim evim neresi?' diye sordu. O an benim yüreğim cız etti. Oturduğu evi olmayan insanla karşı karşıyasınız. Siz dünya üzerinde böyle ikinci bir adam gösteremezsiniz. Yok böyle bir şey. Ne tapusu var ne de oturduğu bir ev var. 'Hocam isterseniz benim evi gösterelim' dedim. O da 'ben Fatih Müftülüğü'nden emekli olmuştum. Fatih Müftülüğü diyelim' dedi. İçeri girdi ne dedi bilmiyorum." diye konuştu.

Zaman Gazetesi'nin kurulma fikrini Gülen'e kendisinin söylediğini ifade eden Kaya, "Zaman Gazetesi benim ve ortaklarımın parası ile kurulan bir şey. Benim paramla kurulan bir şeyi ona mal ederseniz karşı çıkarım." dedi.

OKULLAR NASIL AÇILDI?

Programdaki bir başka konuk İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Başkan ise, değirmenin suyu tartışmaları ile ilgili şunları söyledi: "Değirmenin suyu küreselleşme ile birlikte gelmeye başladı. 1980 sonrası Türkiye'de liberal politikalar uygulanmaya başladı. Serbest pazar ekonomisine geçiş başladı. Küreselleşme ve liberal politikaların benimsenmesi bunların ekonomik olarak güçlenmesine yol açtı. Bu sayede Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra oralara gidip okul açabildiler." şeklinde konuştu

Hayat Haberleri