'Faydasız İstihbarata' 10 Şehit!

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, zaman zaman yaşanan karakol baskınlarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Genelkurmay'ın bilgilendirme toplantısı saldırıya maruz kalan karakollarla ilgili istihbarat tartışmaları gölgesinde gerçekleşti.  Bugün Gazetesi  Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ve Star yazarı Şamil Tayyar'ın saldırıya uğrayacak karakollara ilişkin yazılarına Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, "Geniş bir bölgede ve geniş bir süre için verilen çok sayıda duyumun pratikte çok faydasının olmadığıdır" yanıtını verdi. Güler, istihbaratların genel olduğunu iddia etse de gazetecilerin yazılarının ardından belirtilen bölgelerde 10 mehmetçik şehit olmuştu.

PRATİKTE KARŞILIĞI YOK

Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, terör örgütü PKK'nın eylemlerini arttıracağı istihbaratları karşısında neden önlem alınmadığı sorularına, "Dikkat edilmesi gereken husus, geniş bir bölgede ve geniş bir süre için verilen çok sayıda duyumun pratikte çok faydasının olmadığıdır. Bölücü terör örgütünün önümüzdeki günlerde Karadeniz'de eylem yapacağı gibi genel bir ifade bu şekilde düşünülmemelidir” dedi.
 

Kaynak:Bugün

Yerel Haberleri