Deynek, yeni geliştirdiği formüle "Deynek 14’lüsü" adını verdiğini söyledi. Bilinen 14 ile bölünebilme kuralının “2 ve 7 ile tam bölünen sayılar 14 ile de tam bölünür” şeklinde olduğunu,
şimdiye kadar kullanılan bu kuralının 14 ile tam bölünen sayılarda kullanıldığını söyledi.
Deynek, ” bir sayının 14 ile bölümünden kalan sayı nasıl bulunacak ve bu kalan sayı kaç olacak? 1 mi, 2mi, 3 mü, 4 mü ...12 mi, yoksa 13 mü? İşte şimdiye kadar kullanılan mevcut 14 ile bölünebilme formülü bu soruya cevap veremiyordu.” Deynek 14’lüsü” formülü ile artık bu sorun çözülecek.Bir sayının 14 ile bölümünden elde edilen kalan rahatlıkla bulunabilecek.” Şeklinde ifade etti.
Matematik alanında yeni formüller bulabilmenin güç olmasına rağmen,geride bıraktığımız yıllarda 4 tane formül bulmanın mutluluğunu yaşadığını, Türk matematikçilerin ismini tüm dünyaya duyurabilmenin tek gayesi olduğunu söyleyen Deynek; önümüzdeki süreçte yeni formül buluşlarının devamının geleceğinin de müjdesini verdi.
Deynek, 14 ile Bölünebilme Formülünü şöyle açıkladı:
“abcdefg ” sayısının 14 ile bölünüp bölünemediğini saptamak için aşağıdaki yöntem uygulanır.
Sağdan başlanarak birler basamağındaki rakamın üzerine 1 yazıldıktan sonra geriye kalan diğer basamaklardaki rakamlar üzerine de sağdan sola doğru sırasıyla “4,2,8” rakamları yazılır ve yine sağdan başlanarak sayının rakamları +, -, + , - , ... şeklinde işaretlenir.