Eşmeli’den yüz akı bir kitap!

Klasik edebiyatımıza düşkünlüğü ile tanınan Yüzakı dergisi genel yayın yönetmeni M. Ali Eşmeli bir hilye-i şerif yazdı.

Her ay, dinî mevzulardan aileye, toplum kültüründen kültür sanata kadar geniş kulvarlarda derin ve doyurucu dosya konularıyla okuyucusunu "Huzurlu Bir Mâziden Huzurlu Bir İstikbâle" alt başlığıyla altı yıldır selamlıyor Yüzakı dergisi. Derginin dikkat çekici ve rahat okunur sayfalarını bol bol güzel şiirler, faydalı, anlamlı makaleler süslüyor. Her sayısında Osman Nuri Topbaş Hocaefendi'den doyurucu bir sohbet yayımlayan az reklamlı bu dergiyi, genciyle yaşlısıyla yüzü gönlü ak her birey rahatlıkla okuyabilir.

Bugüne kadar onlarca kitap çıkaran Yüzakı dergisi, okuyucusunun zihnini sadece şiir ve makaleleriyle vs. değil, birbirinden güzel, anlamlı, okumaya doyamadığımız kitaplarla da süslüyor. Son olarak da abonelerine 6. yıl hediyesi olarak, derginin genel yayın yönetmeni Muhammet Ali Eşmeli (Seyrî)’nin kaleminden Hilye-i Şerife kitabını armağan ediyor.

 

Görselleri büyütmek için üzerini tıklayınız

1001 beyitlik bir eser

“Okuyanların gönlünde Aşk-ı Muhammedî ateşini alevlendirirken, hasret ve iştiyak yangınlarına da ferahlatıcı bir meltem ve şebnem olsun” diyor Yüzakı dergisi. Hazret-i Peygamber’i sûret ve sîret itibariyle anlatan ve 1001 beyitten oluşan eser, hem günümüz konuşma dilinin rahatlığında, hem de zengin Türkçemiz’in asalet ve vakarına davet halinde…

M. Ali Eşmeli’nin hürmet ve muhabbetle kaleme aldığı manzum eser, Efendimiz (s.a.v)’e duyduğumuz aşkı, hasreti artıracak ve inşallah Allah’ın rahmetinin üzerimizde tecellisine vesile olacaktır.

Efendimiz’in mübarek kaşlarını;

“İki nur üstüne konmuş, iki hat,

İki hoş, ince, uzun, nurlu kanat”,

kirpiklerini;

“Gözde mızraklı muhafız gibiler”,

gözlerini;

“Göz o göz, âleme rahmet kılavuz,

Göz o göz, rahmet-i Rahman’a havuz…”,

gözyaşlarını;

“Havz-ı Kevser’di O’nun göz pınarı”

ve mübarek vücudunun sayamadığımız daha birçok azasını en güzel şekilde, saygı, sevgi sınırları içinde muhteşem bir tanzimle yazmış M. Ali Eşmeli.

dunyabizim.com

Kültür-Sanat Haberleri