AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hımeyra, kendisinin de Nusayri olduğuna değinerek, “Sayıları 4 milyonu bulan Nusayrileri bu çıkmaza sokan, rejim yandaşı 50 bin kişidir. Nusayrilerin imkanı olsaydı, Devlet Başkanı Beşşar Esed’i ayaklarıyla ezerlerdi” dedi.
Nusayrilerin rejim ve muhalifler arasında kaldığını ifade eden ve muhalifleri Nusayrilere “yardım elini uzatmamakla” eleştiren Hımeyra, şunları kaydetti:
“Nusayri subaylar ordudan ayrılmak istediğinde kendilerine yardım edecek kimseyi bulamadılar. Hiç kimse onların devrim kurumlarında temsil edilmesine sıcak bakmadı. Sünniler rejime bağlı güçlerden ayrıldığı zaman kahraman oluyor, Nusayriler ayrıldığında ise çevreleri tarafından ‘hain’ kabul ediliyor ve haklarında ölüm fermanı imzalanıyor.”
“Esed estetik zevkimizi öldürdü”
Rejimin ülkeye verdiği zararlara değinen Hımeyra, genelde tüm Arap dünyasından özelde ise Suriye’den gerçek anlamda sanatçıların çıkmadığını savunarak, “Esed rejiminin Suriyelilere yaptığı en büyük zulüm, girişim ruhunu ve estetik zevki öldürmek oldu” diye konuştu.
Rejimin sanat kapsamındaki her türlü faaliyeti tekeline aldığını belirten Hımeyra, “Devrim öncesinde özel kanal açılması için çok sayıda başvuru yapılmıştı ancak ifade özgürlüğüne ket vurmak isteyen rejim, sadece kendi yandaşlarına olanak tanıdı” şeklinde konuştu.
Hımeyra, gerek ülke gerekse iş adamları bazında devrime destek verenlerin sadece askeri yardımlarla ilgilendiklerini, kültürel ve sanatsal yöne eğilmedikleri eleştirisinde bulundu.
“Erdoğan gibi 5 liderimiz olsa”
İslam’ın “geri kalmışlıkla eşanlamlı” gösterilmeye çalışıldığına dikkati çeken Hımeyra, Türkiye’nin bu konuda iyi bir model olduğunu ve her alanda büyük ilerleme katettiğini vurguladı.
“Türkiye modeli”nin tüm İslam ve Arap dünyasına yayılmasını temenni eden senarist Hımeyra, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi 5 liderimiz olsa bu iş çözülür” dedi.