ENGELLİ SPORU ve SPORLA REHABİLİTASYONDA TÜRKİYE DAHA BAŞARILI OLACAK.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Dünya Engelliler Günü vesilesiyle “Engellilerde Sporla Rehabilitasyon ve Engelli Sporunun Geleceği” konulu bir sem

Sporla Rehabilitasyonun doğru bir şekilde engelli bireylere uygulanabilmesi ve daha çok engelli sporcunun milli takıma girerek uluslar arası başarılara imza atılabilmesi amacıyla düzenlenen seminere Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Belce, Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yaşar Tatar, Fizyoterapist Dr.Elçin Özer, Milli Takım Fizyoterapisti Sinan Elmas, uzman psikolog Arda Coşkun ve 2012 Londra Olimpiyatlarına atıcılık branşında katılmış milli sporcu Savaş Üstün katıldı.   

Engellilere Dönük Sporla Rehabilitasyon Tüm Yönleriyle Ele Alındı.

Engellilerde Sporla Rehabilitasyon ve Engelli Sporunun Geleceği adlı seminere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü’nün sporla rehabilitasyon hizmetlerinin konu alındığı bir sunuyla başlanıldı. Seminerde İSÖM Sunusunun ardından sırasıyla Doçent Doktor Yaşar Tatar, Dr. Elçin Özer, Milli Takım Fizyoterapisti Sinan Elmas ve Uzman Psikolog Savaş Üstün, engelli bireylerin engeline uygun doğru spor branşları seçiminden motivasyonuna, doğru fizyoterapi uygulamalarından ülkemizde gerçekleştirilen sporla rehabilitasyon hizmetlerine değin kapsamlı sunumlar yaptı. 

Doç. Dr. Yaşar Tatar;  Branş Seçiminde Mutlaka Uzman Görüşü Alınmalı.

İSÖM Sunumunun ardından ilk konuşmayı yapan Doç. Dr. Yaşar Tatar, Türkiye’de milli takıma daha çok engelli sporcunun katılabilmesi, ulusal ve uluslararası organizasyonlarda engelli bireylerin daha başarılı olabilmesi için mutlaka engelli sporcuların seçecekleri branşları uzman tavsiyelerine göre yapmaları gerektiğine vurgu yaptı. Yapmış olduğu sunumda paralimpik olimpiyatların geçmişten günümüze gelişimine de değinen Tatar; engelli bireylerin sporda ulaşacağı başarı ve derecelerle yeni bir kimlik kazanarak engelini aşabileceğine dikkat çekti. Türkiye’de engelli sporunda büyük gelişmeler yaşandığını kaydeden Tatar, önümüzdeki süreçte sporla rehabilitasyon hizmetleri ve engelli sporunda Türkiye daha başarılı olacak, işaretlemeleriyle sözlerini tamamladı.

Seminere Milli Sporcu olarak katılan Savaş Üstün’de engelli bireylerin spor yapmaları konusunda daha cesur olması gerektiğini belirterek, Londra olimpiyatlarında Türk Bayrağını dalgalandırmak büyük bir gurur oldu, dedi. 

Seminerin üçüncü oturumunda özürlü birey ve ailelerinden sporla rehabilitasyon ve başarılı bir spor hayatı için neler yapılması gerektiği konusunda katılımcılar, konuşmacılara sorular yöneltti. Soru cevap kısmının ardından İSÖM Müdür Yardımcısı Engin Gören, Doç. Dr. Yaşar Tatar’a, Dr. Elçin Özer’e, UzmanPsikolog Savaş Üstün’e, Milli Takım Fizyoterapisti Sinan Elmas ile Milli Sporcu Savaş Üstün’e Engelli Sporu ve Sporla Rehabilitasyon hizmetlerine katkılarından dolayı plaket takdim etti.

İSÖM, 770 Bin 674 Seans Sporla Rehabilitasyon Hizmeti Verdi.

111 binin üzerinde engelli vatandaşa hizmet ulaştıran İSÖM,  İstanbul’un dört bir yanına yayılan 24 merkez üzerinden, alanında uzman spor eğitmenlerinin gözetiminde  günümüze kadar voleyboldan buz patenine, tenisten bocceye pek çok branşta yaklaşık olarak 770 bin 674 seans sporla rehabilitasyon hizmeti verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İstanbul Haberleri