Dün Başkent Ankara karıştı

DİSK ve KESK'in düzenlediği 'Barış ve Demokrasi Mitingi'nde eylemciler Başkent Ankara'yı savaş alanına çevirdi.

İşçi sendikaları tarafından "Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz" temasıyla “Barış ve Demokrasi mitingi" için katılımcılar Tren Garı'ndan yürüyerek Sıhhiye Meydanı'na ulaştı.

Anarşistler başlattı

Meydanda sakin başlayan gösteriler, ellerinde kırmızı, siyah bayraklar bulunan, "Anarşist" isimli bir grubun üzerlerini aratmaması ile yerini kargaşaya bıraktı. SDP üyelerinin alana girişi sırasında da polisle gerginlik yaşandı. Polisle arbedeye giren göstericiler ortalığı bir anda savaş alanına çevirdi. Kaldırım taşlarını sökerek polise saldıran gruba polis biber gazı ve copla karşılık verdi. Olaylar esnasında ses aracından göstericilere yönelik çağrılar sürerken, polis telsizlerinde de benzer anonslar vardı. Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, telsizle "Arkadaşlar kararlı ve sakin bir şekilde görevimize devam edeceğiz" anonsu yaptı.

Çok sayıda yaralı var

Olaylarda çok sayıda gösterici ile 6 polis memuru yaralandı. Bu arada, ses aracının Ulaştırma kavşağında köprü altından geçişi sırasında Eğitim Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Tuğrul Çulfa başını köprüye çarptı. Çulfa, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı.

Yerel Haberleri