Deneyap Türkiye 4. Faz kapsamında gerçekleştirilen uygulama sınavı sonuçları açıklandı. Geleceğin teknoloji yıldızları, 11 farklı başlıkta 36 ay boyunca ücretsiz eğitim alacak. 4. faz kapsamında 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşıldı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında 2 bin 500 öğrenci mezun olurken 18 bin öğrenci ise eğitimine devam ediyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı tarafından gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 81 İlde 100 Deneyap Türkiye Projesi hayata geçirildi. Projenin ilk 3 etabında 55 ilde 66 Deneyap Teknoloji Atölyesi açıldı. Eğitimler devam ederken 4. faz kapsamında 26 ilde 34 Deneyap Teknoloji Atölyesi daha açılarak 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi hedefine ulaşıldı. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında 2 bin 500 öğrenci mezun olurken 18 bin öğrenci ise eğitime devam ediyor.
42 İL, 50 MERKEZ
Ülke çapında 42 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Hakkâri, İzmir, Konya, Manisa, Muğla, Trabzon, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Gümüşhane, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kırşehir, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak) 1 Ekim 2022 tarihinde 42 il 50 merkezde gerçekleştirilen uygulama sınavı sonuçları açıklandı.
ÜCRETSİZ EĞİTİM
DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde, 11 farklı başlıkta 36 aylık ücretsiz eğitim serüveni Geleceğin Teknoloji Yıldızları için başlayacak. Öğrencilere Tasarım Ve Üretim, Elektronik Programlama Ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, Siber Güvenlik, Enerji Teknolojileri, Havacılık Ve Uzay Teknolojileri, Yapay Zeka, Nanoteknoloji Ve Malzeme Bilimi, İleri Robotik, Robotik Ve Kodlama, Mobil Uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitim verilecek.
GİRİŞİMCİLİK VE ELEŞTİREL DÜŞÜNME
Öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. Programa katılan öğrenciler 3 yıllık bir süreçte hem temel teknoloji yetkinlikleri kazanma hem de özel ilgi alanlarında derinleşme imkânı elde edecektir. Atölye programları ortaokul düzeyinde hâlihazırda 4. ve 5. sınıfta eğitim gören öğrencilere, lise düzeyinde ise 8, 9 ve lise hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencilere hitap ediyor.