Demirel'in Tanık Olarak Dinlenmesi İstendi

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması tamamlandı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıkların kimlik tespit işlemleri bitti. 6 Eylül'e kadar kesintisiz sürecek davada, müşteki avukatları dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin ise mütalaasında eski Bakan Hasan Celal Güzel'in suç duyurusu üzerine açılan soruşturmada Ankara Devlet Güvelik Mahkemesi Başsavcılığı tarafından etkin bir soruşturma yürütülmeden takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

Yürürlükte olan Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) soruşturma engelinin ortadan kaldırdığını anlatan Çetin, 28 Şubat soruşturması için yüzlerce suç duyurusu bulunduğunu hatırlattı. CMK 173. maddesinin sadece Güzel'in suç duyurusu için uygulanabileceğini dile getiren Çetin, 19.07.2013 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mehkemesi tarafından verilen soruşturmanın devam ettirilmesiyle ilgili de kararın doğru olduğunu ve sanık avukatlarının talebinin reddedilmesini istedi.

Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın 'Türkiye Cumhruiyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve vazife görmesini kısmen veya tamamen engellemeye' teşebbüs ettiğine dikkat çekerek bunun görev suçu olmadığını ve Yüce Divan'ın görev alanına girmediğini vurguladı.

Savcı Çetin'in mütalaasının ardından sanık avukatları mahkemeye itiraz etti. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal da avukatların taleplerin yarın dinleyeceğini söyleyerek duruşmaya ara verdi.

Duruşma yarın saat 10.00'da kaldığı yerden devam edecek. 28 Şubat iddianamesinin okunması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Perde Arkası Haberleri