Konya Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Hasan Parlakkaya, durumun biran önce düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Parlakkaya, "Danıştay'ın iptal kararından önce hastaların düzenli olarak kullanmaları gereken şeker ölçüm striplerini almaları daha kolaydı. Doktorun verdiği bir rapor ve reçetesi ile başvurduklarında şeker çubukları ücretsiz olarak alınabiliyordu. Yeni düzenlemeye göre ise eczacı 'reçeteyi teslim ettim' diye, hasta da 'teslim aldım' diye imzalıyor. Şahıs adına fatura kesiliyor. Evraklarını toplayan hasta SGK'nın ödeme bölümlerine gidiyor. Memura evrakları teslim ediyor. Eksiksiz ise memur belgeleri teslim alıyor. Hasta banka hesap numarasını veriyor. SGK, hastanın ödediği bedeli 2 ila 4 ay arasında yatırıyor." dedi.
Diyabet Vakfı Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya ise kendilerine bir çok hastanın müracaat ederek yardım istediğini söyledi. Kaya, son çıkan kararın şeker hastalarını zor durumda bıraktığını ifade ederek, "Türkiye'de şeker hastalığı son yıllarda yüzde 100 arttı. Birçok kişi ayda kutu strip kullanıyor. Yeni düzenlemeyle şeker hastalarının durumu iyice zorlaştırıldı. Çok sayıda hastamız bu konuda bizden yardım talep ediyor." diye konuştu. Prof. Kaya, son düzenlemenin, şeker hastaları için çok sıkıntı oluşturduğunu dile getirdi.
Danıştay 10. Dairesi'nin, SGK Sağlık Uygulama Tebliği'nde her bir kan şekeri ölçüm çubuğu için 0,55 TL ödenmesine ilişkin kararın yürütmesini durdurması şeker hastalarını mağdur etti.