Danıştay'dan da İsrail çıktı

Danıştay saldırısını aydınlatacak olan 16 Mayıs 2006'ya ait kamera kayıtlarının, 3,5 yıldır Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderilmediği, görüntülerin İsrail'in Regard firmasına teslim edildiği ortaya çıktı.

Danıştay saldırısını aydınlatacak olan 16 Mayıs 2006'ya ait kamera kayıtlarının, 3,5 yıldır Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderilmediği, görüntülerin İsrail'in Regard firmasına teslim edildiği ortaya çıktı.

Danıştay saldırısında delilleri kararttıkları gerekçesiyle mahkeme önüne çıkacak olan OYAK'lı sanıkların yasal dinlemeye takılan telefon görüşmeleri de, Danıştay saldırısından 1 gün önce İsraillilerin kamera kayıt cihazına müdahale ettiğini ortaya koyuyor.

Danıştay saldırısında İsrail'in parmağı olduğu belgelendi. Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın, Danıştay saldırısından bir gün önce Danıştay binası önünde ve içerisindeki keşif görüntülerine ait hard diskin 3.5 senedir Ergenekon Terör Örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmediği, söz konusu görüntülerin Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri Anonim Şirketi tarafından İsrail'de bulunan Regard firmasına gönderildiği ortaya çıktı. Sanıklar, İsrailli şirket yetkililerinin saldırıdan sonraki tarihlerde cihaza bağlandıklarını bildiklerini açıkladı.


KRİTİK GÜN: 16 MAYIS 2006


Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri Anonim Şirketi'nin; Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın, saldırıdan bir gün önce (16 Mayıs 2006) Danıştay binasının önünde keşif yapması, aynı gün öğleden sonra silahlı iki kişi tarafından Danıştay binasına götürülmesi ve ardından da Danıştay binasında dolaştığına yönelik görüntüleri geri dönülmez şekilde sildiği belgelenmişti.


DANIŞTAY'DAN SÖKÜLEN HARD DİSK 3.5 SENEDİR TESLİM EDİLMEMİŞ


Özel Yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen, “Danıştay saldırısında kamera kayıtlarının silinerek delillerin karartıldığı” iddiasına ilişkin 10 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede; “Bilirkişiler tarafından yapılan tespit doğrultusunda Danıştay'dan sökülen ve içerisinde yapılan işlemlerle ilgili log kayıtlarının tutulduğu sistem hard diskinin, OYAK SGS çalışanı şüpheliler tarafından halen teslim edilmediği anlaşılmaktadır” denildi.


HARD DİSK İSRAİLLİ ÜRETİCİ FİRMAYA GÖNDERİLMİŞ


İddianamede; Danıştay binasında gerçekleştirilen saldırıdan sonra şüphelilerin kendilerinde bulunan hard diskleri adli mercilere veya kolluk kuvvetlerine teslim etmediğine dikkat çekilerek, “OYAK SGS'nin yöneticilerinden şüpheliler Yavuz Selim Kavaklıoğlu ve Mustafa Tarık Özyılmaz imzalı Danıştay Başkanlığı'na yazılan 25.05.2006 tarihli resmi üst yazıda, 16.05.2006 tarihine atıfta bulunarak “(...) arızalı cihazın servise getirilmek üzere söküldüğü saate kadar kaydedilen görüntülere ulaşılamamıştır. Konuyla ilgili olarak, cihazın üretici firmasıyla uzman bir personelin ‘hard disk'e kaydedilen arıza öncesi görüntüleri kurtarma çalışmasında teknik danışmanlık yapmak üzere gönderilmesi için temasa geçilmiş ve üretici firma tarafından bu isteğimiz kabul edilmiştir” yazdığının görüldüğüne dikkat çekiliyor. Söz konusu yazıdan, Danıştay saldırısının arkasındaki gücü ortaya çıkaracak hard diskin İsrail'de bulunan Regard firmasına gönderildiği anlaşılıyor.


ULUSOY DANIŞTAY SALDIRISINI GİZLEMİŞ


İddianamede; soruşturma kapsamında adreslerinde arama yapılan OYAK Genel Müdürü Şerif Coşkun Ulusoy'dan elde edilen 2006 tarihli bir ajanda içerisinde; “15 Mayıs” tarihinin altında maddeler şeklinde bir takım notların yanı sıra; “Danıştay video sistemleri çalışıyor. Orhan Alb. aradı.”, “Orhan Alb. basına açıklama yapmak istedi. ‘Hayır' dedim.” şeklinde notların yazılı olduğunun anlaşıldığına dikkat çekiliyor.


“SAĞLAM DURUN” DİYOR


İddianamede; soruşturma kapsamında tutuklanan Oyak Eski Güvenlik Genel Müdürü Orhan Orhan Çoban'ın, Danıştay binasından sökülen hard diskler üzerinde her türlü işlemi yapan şüpheli Barış Demirtaş'a ayrı bir ilgi gösterdiği, yaptığı çalışmalarla ilgili “Arkanızdayım” mesajını verdiği, bu durumun 17158 nolu iletişim tespit tutanağında; B. Demirtaş tarafından “Bir, geçen konuştuğumuz konuları detaylandırmak, Celal bir çalışma yaptı ya... İşte görüntü varmış, biz yalan söylemişiz falan filan işte. He Orhan Bey ‘Arkanızdayım' diyor, ‘Sağlam durun' diyor, başka bir şey demedi zaten, ‘Bildiklerinizi söyleyin' diyor” şeklindeki beyan ile açıkça ifade edildiğinin görüldüğü belirtiliyor.


“GEÇİCİ CİHAZ DAHİ TAKILMADI”


İddianamede; “Soruşturma kapsamında konuyla ilgili OYAK SGS ve Danıştay Başkanlığı'ndan temin edilen servis formlarının Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerinde; OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. görevlileri tarafından Danıştay saldırısından bir önceki gün olan 16.05.2006 tarihinde saat 16.00 civarında rutin uygulamalardan farklı olarak herhangi bir neden belirtilmeksizin kayıt cihazının sökülerek alındığı, yerine herhangi bir geçici bir cihazın takılmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle de saldırının gerçekleştiği 17.05.2006 tarihinde kameraların kayıt yapamadığı görülmüştür” deniliyor.


İSRAİL'DEN PERSONEL ÇAĞRILMIŞ


İddianamede; Danıştay saldırısının gerçekleşmesinden sonraki süreç içerisinde OYAK SGS görevlileri tarafından sökülen hard disklerden veri kurtarmaya yönelik çalışma yapıldığı ve bu kapsamda cihazın ithal edildiği ülke olan İsrail'den yetkili personel çağrıldığının anlaşıldığı belirtiliyor.


VERİ KURTARMA TALEBİNDE BULUNULMAMASINA RAĞMEN MÜDAHALE EDİLMİŞ


İddianamede; “Gerek Danıştay Başkanlığı'ndan gönderilen yazılara, gerekse OYAK SGS'nin saldırının gerçekleştiği dönemde yapmış olduğu yazışmalara bakıldığında hiçbir resmi kurumun şüphelilere veri kurtarılması yönünde bir çalışma yapması için talepte bulunmadığı anlaşılmıştır. Buna rağmen şüphelilerin bu konuda hiçbir adli görevi ve sorumluluğu bulunmadığı halde, Danıştay Başkanlığı'na ait içerisinde adli bir olayın delillerini bulunduran cihaza saldırıdan sonrada müdahalede bulundukları anlaşılmıştır” deniliyor.


“İSRAİL'DEN JONATHAN İSİMLİ ŞAHIS KAYIT


CİHAZI ÜZERİNDE İNCELEME İŞLEMLERİ YAPTI”


İddianamede; şüpheli Barış Demirtaş'ın ifadesinde, İsrail'deki tedarikçi firmadan Jonathan isimli şahsın kayıt cihazı üzerinde inceleme işlemleri yaptığını, kurtardıklarını belirttikleri görüntülerin atıldığı DVD'nin oluşturulma tarihinin 06.06.2006 tarihi olduğunu söylediği hatırlatılarak, “Bu durumda belirtilen tarihte şüphelilerin kayıt cihazı üzerinde yaptıkları işlemleri sonlandırdıkları anlaşılmaktadır. Ancak bu tarihten sonra şüpheliler gerek arızalı olduğunu belirttikleri hard diski, gerekse kurtardıklarını iddia ettikleri görüntülerin bulunduğu DVD'yi 3,5 yıl süresince İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından talep edilene kadar adli mercilere göndermemiştir” denildi.


“O AKŞAM O CİHAZA İSRAİL BAĞLANDI”


İddianamede; OYAK'ın, İsrailli firmayla yaptığı görüşmeler şöyle yer aldı:


“17133 no'lu iletişim tespit tutanağında; 03.05.2010 günü saat 13.03'de Metin Almalı'nın Serkan Akyıldız ile yaptığı telefon görüşmesinde özetle; S. Akyıldız'ın “Ben sana şey söyleyeceğim o akşam o cihazla İsrail bağlandı” dediği, M. Almalı'nın “Yav konuşma bunları, gel de burda konuşuruz” dediği, S. Akyıldız'ın “Söyleyeyim yani de haberin olsun... Haberin olsun, hani diyorsun ya ‘Atladığın başka bir şey var mı' diye” dediği, M. Almalı'nın “Tamam görüşürüz, akşam görüşürüz” dediği, 17.05.2006 tarihli servis formunu düzenleyen şüphelilerin kendi aralarında yaptıkları bu görüşmede, Danıştay binasındaki cihazın üretici firması olan İsrailli şirketin cihaza bağlanması ile ilgili konuştukları anlaşılmıştır.”


İSRAİLLİ ŞİRKET YETKİLİLERİ SALDIRIDAN SONRAKİ TARİHLERDE CİHAZA BAĞLANMIŞ


“Şüpheli Metin Almalı ifadesinde, telefon görüşmesi ile ilgili olarak; görüşmenin yapıldığı tarihlerde konuya ilişkin OYAK Genel Müdürlüğü bilgi işlem görevlileriyle birlikte log kayıtlarıyla ilgili detaylı çalışma yaptıklarını, görüşmenin bulunla ilgili olduğunu, İsrailli şirket yetkililerinin saldırıdan sonraki tarihlerde cihaza bağlandıklarını bildiğini, ancak cihaz üzerinde ne gibi bir çalışma yaptıklarını bilmediğini beyan etmiştir.


Şüpheli Serkan Akyıldız ifadesinde ise; görüşmede tarih olarak 16.05.2006 tarihi akşamını kastettiğini, Metin Almalı'nın kendisine hatırladığı bir şey olup olmadığını sorduğunu, kendisinin de İsrailli şirketin yetkili teknik servisinin cihaza bağlanmış olabileceğini söylediğini, çünkü akşam üzeri Barış Demirtaş'ın kendisine arızanın büyük olduğunu ve cihaza İsrail'in yetkili firmasının bağlanması gerektiğini söylediğini, daha önce Barış Demirtaş'ın ayarladığı bir internet ucuyla İsrail'den yetkili servisinin bağlanmasının sağlandığını, 16.05.2006 akşamı 16.30-17.00 gibi ve sabah 08.30 gibi geldiğinde cihazın networke takılı olduğunu gördüğünü, o yüzden cihazın o akşam İsrailli yetkili firma tarafından bağlandığını anladığını, bu konuları telefonda Metin Almalı'ya anlattığını ifade etmiştir.”

KENAN KIRAN-MURAT ALAN/AKİT 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri